Ένας Kρητικός ανάμεσα στους καλύτερους χορευτές του κόσμου

Ένας Kρητικός ανάμεσα στους καλύτερους χορευτές του κόσμου
Spread the love

sample

Ο Αντώνης Φωνιαδάκης μεγάλωσε στην Ιεράπετρα της Κρήτης και από μικρός ανακάλυψε την αγάπη του για το χορό. Σήμερα είναι χορευτής και χορογράφος και έχει συνεργαστεί με τις καλύτερες ομάδες χορού στον κόσμο.

Έκανε τα πρώτα του βήματα σε μια μικρή σχολή χορού στην Ιεράπετρα και το 1990 μπήκε στην Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης στην Αθήνα, όπου παρακολούθησε μαθήματα για 2 χρόνια. Το ταλέντο του έγινε αμέσως διακριτό γι’ αυτό και έλαβε την υποτροφία «Μαρία Κάλλας» που του έδωσε τη δυνατότητα να  συνεχίσει τις σπουδές του στο εξωτερικό, στην Λωζάννη και στην σχολή Rudra Bejart.

Από το 1994 έως το 1996 συνεργάστηκε με το μπαλέτο Bejart Ballet της Λοζάνης υπό τη διεύθυνση του Maurice Bejart. Από το 1996 έως το 2002 συνεργάστηκε με την Lyon Opera Ballet υπό τη διεύθυνση του Γιώργου Λούκου και το 2004 με την εταιρία χορού Saburo Teshigawara/Karas Co. Το 2003 δημιούργησε τη δική του ομάδα χορού με βάση την Λυον της Γαλλίας και την ονόμασε Apotosoma.

Το 2012, έγραψε το ellines.com, έλαβε το βραβείο « Danza and Danza» για τον καλύτερο χορογράφο της χρονιάς στην Ιταλία για το «Les Noces». Έχει χορογραφήσει 2 όπερες: – Opera National du Rhin – Les boreades of Rameau – GRAME Lyon – Il canto de la pelle of Claudio Ambrosini Έχει υπάρξει καθηγητής στην Κρατική Σχολή Χορού στην Αθήνα αλλά και σε σχολές ανά τον κόσμο όπως η DOCK11 στο Βερολίνο και η Dansgroep στο Αμστερνταμ.

Emeis Magazine

Αφήστε μια απάντηση