Έναρξη Θερινών Προγραμμάτων του Κέντρου για Χαρισματικά –Ταλαντούχα Παιδιά του Κολλεγίου Ανατόλια

Έναρξη Θερινών Προγραμμάτων του Κέντρου για Χαρισματικά –Ταλαντούχα Παιδιά του Κολλεγίου Ανατόλια
Spread the love

CTY_793

Με τη συμμετοχή 185 παιδιών από όλη την Ελλάδα αρχίζουν στις 29 Ιουνίου 2015 τα θερινά μαθήματα του Κέντρου για Χαρισματικά – Ταλαντούχα Παιδιά του Κολλεγίου Ανατόλια/ CTY Greece.

Το Κέντρο λειτουργεί σε συνεργασία με το διεθνούς φήμης Πανεπιστήμιο Johns Hopkins, με την αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος και τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων. Το Θερινό Σχολείο αποτελεί το μεγαλύτερο πρόγραμμα του CTY Greece και υλοποιείται για δεύτερη συνεχή χρονιά στην Ελλάδα δίνοντας τη μοναδική ευκαιρία σε μαθητές με εξαιρετικές ακαδημαϊκές ικανότητες και αγάπη για τη μάθηση να παρακολουθήσουν ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα, ειδικά σχεδιασμένο για τις ιδιαίτερες δυνατότητές τους, μέσα από καινοτόμες και πρωτοποριακές μεθόδους διδασκαλίας.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο αριθμός των μαθητών που θα παρακολουθήσουν φέτος τα μαθήματα στις εγκαταστάσεις του Κολλεγίου Ανατόλια είναι διπλάσιος σε σχέση με την περσινή χρονιά. Τα παιδιά επελέγησαν ανάμεσα σε περισσότερους από 3.000 μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου κατόπιν εξετάσεων που διενεργήθηκαν σε 14 πόλεις της Ελλάδας κατά τη διάρκεια των δύο προηγούμενων ετών.

Συγκεκριμένα 135 μαθητές Γυμνασίου μέχρι και Α΄ Λυκείου θα παρακολουθήσουν το Θερινό Πρόγραμμα, το μεγαλύτερο πρόγραμμα του Κέντρου διάρκειας τριών εβδομάδων (29 Ιουνίου-17 Ιουλίου 2015). Τα παιδιά θα επιλέξουν ένα από τα εννέα προσφερόμενα μαθήματα: Κρυπτολογία, Εισαγωγή στις Βιοϊατρικές Επιστήμες, Πιθανότητες και Θεωρία Παιγνίων, Αρχές Σχεδίασης για Μηχανικούς, Χημεία και Κοινωνία, Επιστήμη των Ηλεκτρονικών Υπολογιστών, Γενετική, Εισαγωγή στη Φιλοσοφία και Αρχές Μακροοικονομίας. Η επίσημη γλώσσα των μαθημάτων είναι τα αγγλικά. Οι μαθητές φιλοξενούνται στο Οικοτροφείο του Κολλεγίου Ανατόλια

  • συμμετέχοντας, παράλληλα, σε ένα εξαιρετικό πρόγραμμα δραστηριοτήτων αναψυχής και άθλησης.
  • Παράλληλα, 50 μαθητές των Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεων του Δημοτικού θα παρακολουθήσουν ένα καινούριο πρόγραμμα του CTY Greece: Πρόκειται για το πρώτο Θερινό Πρόγραμμα που δεν περιλαμβάνει διαμονή και έχει διάρκεια επίσης τριών εβδομάδων (29 Ιουνίου – 17 Ιουλίου 2015). Τα μαθήματα που θα διδαχθούν είναι: Επιστήμη & Μηχανική, Το Μυστήριο της Αντίληψης: Αισθήσεις & Ερεθίσματα, Η Μαγεία της Μαθηματικής Σκέψης και Στο Εργαστήρι του Συγγραφέα.  

Μεγάλο ποσοστό των συγκεκριμένων μαθητών λαμβάνει υποτροφία με βάση το οικογενειακό τους εισόδημα από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και άλλους υποστηρικτές του προγράμματος.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του Κέντρου στο http://www.cty-greece.gr/el

CTY_0185

CTY_204

Emeis Magazine

Αφήστε μια απάντηση