Ένα βήμα από την Ολυμπιάδα του 2020

Ένα βήμα από την Ολυμπιάδα του 2020
Spread the love

BaseballOlympi2020

Η τέλεση του Super Bowl (και ειδικά αυτού του αδιάφορου και τελείως ξενερουά Super Bowl) ένα πράγμα σημαίνει: ΈΡΧΕΤΑΙ ΤΟ BASEBALL!!!

Η έναρξη του Spring Training είναι μόλις 10 ημέρες μακριά, καθώς στις 13 του μηνός οι Pitchers και οι Catchers παρουσιάζονται στα χειμερινά προπονητικά κέντρα των ομάδων στη Φλόριντα και την Αριζόνα. (Αυτή είναι η επίσημη ημερομηνία, ενώ σε κάποιες ομάδες οι παίκτες θα εμφανιστούν στις 6 του μηνός).

Την ίδια στιγμή πάντως στην άλλη πλευρά του πλανήτη, στο Sochi της Ρωσίας, οι αθάνατοι φαίνεται ότι ετοιμάζονται να συζητήσουν για άλλη μία φορά την πιθανότητα επιστροφής του Baseball και του Softball στο Ολυμπιακό πρόγραμμα. Η απόφαση στην ουσία της φαίνεται ότι είναι ειλημμένη καθώς ο νέος πρόεδρος της ΔΟΕ Thomas Bach, είναι αποφασισμένος να υποστηρίξει τα δύο αθλήματα, αρκεί να ξεπεραστεί μία τεχνική λεπτομέρεια που απαιτεί η πρόσθεση κάποιου αθλήματος στο πρόγραμμα να γίνεται το νωρίτερο επτά χρόνια πριν τη διοργάνωση στην οποία θα ενταχθεί. Και αυτό φυσικά και γίνεται προκειμένου να έχει το χρόνο η διοργανώτρια πόλη να δημιουργήσει τις σχετικές υποδομές. Στην περίπτωση όμως του Baseball και της Ολυμπιάδα του Τόκιο το 2020, είναι σαφές ότι οι Ιάπωνες δεν πρόκειται να θέσουν εμπόδια τέτοιου είδους, καθώς λατρεύουν το άθλημα, έχουν απολύτως έτοιμες εγκαταστάσεις (σχεδόν όλα τα γήπεδα είναι σκεπαστά και πληρως λειτουργικά) και άλλωστε συμμετέχουν πολύ ενεργά στο lobby της επαναφοράς του Baseball στο πρόγραμμα. Μάλιστα αυτό που ζητούν από την ΔΟΕ είναι να μπει το Baseball για τους Ολυμπιακούς του Τόκιο και μετά ας γίνει στάχτη και μπούρμπερη.

 

baseball-bet.gr

Emeis Magazine

Αφήστε μια απάντηση