Ένα θαύμα την ημέρα…

Ένα θαύμα την ημέρα…
Spread the love

ena_thauma_tin_imera_1Πώς θα σας φαινόταν, αν κάθε πρωί που ξυπνάτε, αντί να αρχίσετε να σκέφτεστε τα ‘βάσανα’ και τα προβλήματα που σας περιμένουν, αντί να κατσουφιάζετε προκαταβολικά για τη κίνηση που θα συναντήσετε και για τους ιδιότροπους πελάτες που έχετε να αντιμετωπίσετε, αν αντί για όλα αυτά, καθίσετε για λίγο και αναρωτηθείτε: «Τι θαύμα θα γίνει σήμερα; Τι καλό θα συμβεί και αυτή την ημέρα;»

Και έπειτα ξεκινήστε να σκέφτεστε την ημέρα σας, έτσι ακριβώς όπως θα θέλατε να είναι! Δεν θα σας πάρει παρά μόνο μερικά λεπτά, ακόμα και δευτερόλεπτα αν δεν έχετε χρόνο. Και πώς θα σας φαινόταν, αν όλα αυτά που αντικρίσατε με τα μάτια της φαντασίας σας το πρωί, αρχίσουν να συμβαίνουν κατά τη διάρκεια της ημέρας σας; Ευγενικοί πελάτες, χαμογελαστοί συνάδελφοι, εσείς με μια υπέροχη διάθεση και τελικά ως εκ θαύματος να γίνει κάτι αναπάντεχα ευχάριστο, που δεν το περιμένατε με τίποτα!  

Ο νόμος της έλξης και της συγχρονικότητας

Ασφαλώς όλα αυτά δεν θα είναι καθόλου τυχαία, γιατί δεν υπάρχει πραγματικά αυτή η λέξη με το νόημα που της δίνουμε. «Τυχαία» λέμε εκείνα που δεν μπορούμε να εξηγήσουμε με την τετράγωνη και στενή λογική μας. Τίποτα δεν γίνεται τυχαία! Όλα όσα μας συμβαίνουν είναι αποτέλεσμα δικών μας ενεργειακών εκπομπών, συνειδητών και βέβαια κυρίως ασυνείδητων.

Ο νόμος της έλξης κινητοποιεί τον νόμο της συγχρονικότητας που με τη σειρά του οργανώνει για εμάς όλα αυτά που ως τώρα ονομάζαμε «τυχαία»! Σε οτιδήποτε και αν δώσουμε την προσοχή μας, οπουδήποτε εστιάσουμε για πολύ, αυτό προσελκύουμε στην πραγματικότητά μας. Οι σκέψεις και τα συναισθήματά μας έχουν τις ανάλογες δονήσεις, οι οποίες εκπέμπουν τα ανάλογα «σήματα».

ena_thauma_tin_imera_2Παίρνοντας τη ζωή στα χέρια μας!

Μπορούμε αλλάζοντας τις σκέψεις μας και τον τρόπο που νιώθουμε, να αλλάξουμε όλη τη ζωή μας. Αρκεί να το αντιληφθούμε και να το ζητήσουμε δυνατά μέσα από την καρδιά μας. Και να είμαστε πρόθυμοι να δουλέψουμε γι’ αυτό. Ίσως χρειαστεί  να θυσιάσουμε τη βολή μας, τις συνήθειές μας και κυρίως τα παλιά πρότυπα συμπεριφοράς, που μας θέλουν «θύματα», ανήμπορους να πάρουμε τη ζωή μας στα χέρια μας!

Η δύναμη της ευγνωμοσύνης

Και βέβαια, ένας από τους καλύτερους τρόπους για να προσελκύσουμε αυτό που επιθυμούμε είναι η ευγνωμοσύνη! Νιώθοντας αληθινή ευγνωμοσύνη για αυτό που θέλουμε να συμβεί -σαν να έχει ήδη συμβεί- στέλνουμε ξεκάθαρο μήνυμα στο Σύμπαν ότι το θέλουμε πραγματικά, ότι το περιμένουμε, ότι είμαστε ανοιχτοί να το λάβουμε. Εκφράζοντας ευγνωμοσύνη ανυψώνουμε τη συχνότητα της ενέργειάς μας σε ανώτερα επίπεδα και αναλαμβάνουμε δράση!

Λένε πως η ευγνωμοσύνη είναι το δικό μας δώρο προς τον Θεό… Ας το θυμόμαστε αυτό πάντα, στις καλές αλλά και στις δύσκολες στιγμές! Ευχαριστώντας ακόμα και για τα εμπόδια, με έναν μαγικό τρόπο αρχίζουν όλα να μετατρέπονται σε γεγονότα και καταστάσεις χρήσιμες για το ανώτερο καλό μας. Έτσι οι δοκιμασίες εξελίσσονται σε ευκαιρίες για μια υπέροχη ζωή! Μπορούμε πραγματικά να δημιουργήσουμε το δικό μας θαύμα! Γιατί όχι; Ένα θαύμα την ημέρα…

της Λιάνα Τελειώνη

συγγραφέας, εναλλακτική θεραπεύτρια

 

ΠΗΓΗ

Emeis Magazine

Αφήστε μια απάντηση