Ένα Συναίσθημα πίσω απ όλα

Ένα Συναίσθημα πίσω απ όλα
Spread the love

iliasΗλίας Μπαϊζάνος

Ένα συναίσθημα είναι πίσω απ’ όλα τα «προβλήματα». Όσο περνάει ο καιρός (μου) γίνεται όλο και πιο ξεκάθαρο. Η αναφορά γίνεται κυρίως σε μη λειτουργικές καταστάσεις.

Θα σε ακούς και θα ακούς τον κάθε άνθρωπο να κάνει αναφορές σε διάφορα προβλήματα και καταστάσεις. Η ανάλυση θα είναι εκτενέστερη και  ιδιαίτερα μακροσκελής. Από προσωπικά, πολιτικά, κοινωνικά, μέχρι οικονομικά, συμπαντικά και ότι άλλο. Η ουσία της αναφοράς είναι μία..να φέρει στην επιφάνεια το εκάστοτε συναίσθημα που χρήζει επίγνωσης και αποδοχής. Που από κάποια στιγμή το βίωσε και το κουβαλάει μέσα του. Ένα βάρος και έλλειψη διαύγειας. Στην Αλήθεια και στο Φως δεν κρατάς τίποτα. Όλα είσαι εσύ.

Μία είναι η μαγική ερώτηση. ΤΙ ΝΙΩΘΕΙΣ; Και ξαφνικά τον «στέλνεις απέναντί» να δει τον εαυτό του. Ν’ αναγνωρίσει ποιος είναι που μιλάει και φλυαρεί. Ποιο ψέμα ντύθηκε με λέξεις και δικαιολογίες για να αποφύγει να αισθανθεί το οτιδήποτε. Έχει τόση γλύκα μέσα του αυτό το τι νιώθεις μα τόση. Ίαση και λύτρωση. Κάθεσαι στη θέση που σου ανήκει. Στο κέντρο σου. Στην καρδιά σου, εκεί που νιώθεις και αισθάνεσαι. Εκεί που συσχετίζεσαι. Και μετά είσαι μέσα, μέσα εκεί που έκοβες βόλτες απ έξω. Οι φόβοι είναι που βάζουν καλώδια ηλεκτροφόρα και φράχτες στον σμαραγδί κήπο της καρδιάς. Λιβάδι με οξυγόνο και καταγάλανο ουρανό έχει πάντα στην Αγάπη.

Δεν ξέρω αν γίνονται πόλεμοι, καταστροφές, αδικίες, και οτιδήποτε άλλο μη λειτουργικό. Κάθε τι έχει το λόγο Ύπαρξής του και την ιερότητα του. Αν υπάρχει, υπάρχει γιατί του δώσαμε ένα λόγο ύπαρξης. Και δεν μπορώ αλήθεια να ασχοληθώ με το δημιούργημα όταν ο Δημιουργός είναι σε λάθος θέση. ‘’Καθίστε κάτω’’ …άκουσα πριν λίγες μέρες στο λεωφορείο. Πνευματική εντολή ήταν, όχι διαταγή. Δεν είχα πρόθεση. Το πνεύμα μίλησε.

Το μόνο που σταματάει κάθε τι είναι να αναγνωρίσεις το συναίσθημα που αναδύεται μέσα σου σε κάθε κατάσταση που φανερώνεται στην πραγματικότητά σου. Μην ασχοληθείς με το ίδιο το συμβάν μονάχα. Αυτό είναι η αφορμή για να δεις το ίδιο μέσα σου. Σε πολέμους χαζεύεις; τι σου θυμίζει αυτός ο πόλεμος; Αδικία σε ένα πιο αδύναμο ων; πότε βίωσες κάτι ανάλογο;  Και σε όλα αυτά ΤΙ ΝΙΩΘΕΙΣ! Και μη διστάζεις σε τίποτα. Η Αγάπη έχει και την ρομφαία της !

ΠΗΓΗ

Emeis Magazine

Αφήστε μια απάντηση