Έξυπνο βραχιόλι από τη Microsoft

Έξυπνο βραχιόλι από τη Microsoft
Spread the love

microsoft213-thumb-large

Η αμερικανική εταιρεία Microsoft παρουσίασε μια «έξυπνη» συσκευή που φοριέται σαν περικάρπιο και έχει τη δυνατότητα να μετράει τις ώρες που το άτομο που την φοράει κοιμάται και αθλείται. Ο λόγος για το Microsoft Band. Η συσκευή πωλείται έναντι 199 δολαρίων (159 ευρώ), στο διαδικτυακό κατάστημα της Microsoft.

Με μια πλήρη φόρτιση, η συσκευή μπορεί να λειτουργήσει για δύο ημέρες. Διαθέτει δέκα αισθητήρες που μετρούν τους παλμούς της καρδιάς, τις θερμίδες καθώς και το διάστημα που το άτομο που φορά τη συσκευή εκτίθεται στον ήλιο. «Πρόκειται για την απαρχή ενός πολύχρονου οράματος της εταιρείας στον τομέα της υγείας και των έξυπνων συσκευών», τόνισε η Microsoft σε ανακοίνωσή της. «Θέλουμε να εισέλθουμε στο χώρο της υγείας και της μόδας και η αρχή γίνεται με την αγορά των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής» καταλήγει η ανακοίνωση.

Εξάλλου, σε αντίστοιχες κινήσεις με «έξυπνες» συσκευές που χρησιμοποιούνται για ιατρικούς σκοπούς έχουν ήδη προχωρήσει «γίγαντες» του τομέα της τεχνολογίας όπως η Apple, η Samsung αλλά και η Google.

 

ΠΗΓΗ

Emeis Magazine

Αφήστε μια απάντηση