Εξαιρετικής ποιότητας το 94% των υδάτων κολύμβησης

Εξαιρετικής ποιότητας το 94% των υδάτων κολύμβησης
Spread the love

KAVALA

Εξαιρετικής ποιότητας είναι το 94% των ελληνικών υδάτων κολύμβησης, ενώ το 99,8% είναι κατάλληλο για κολύμβηση. Αυτό προέκυψε από την αξιολόγηση των υδάτων κολύμβησης, η οποία πραγματοποιήθηκε από την Ειδική Γραμματεία Υδάτων του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ), με στατιστική επεξεργασία των αποτελεσμάτων παρακολούθησης των τεσσάρων τελευταίων ετών.

Σύμφωνα με την Εθνική Έκθεση για το 2013, η αξιολόγηση της ποιότητας των υδάτων κολύμβησης έγινε βάσει συστηματικών δειγματοληψιών στις ακτές της χώρας. Η αξιολόγηση έγινε λαμβάνοντας υπόψη τις μικροβιολογικές παραμέτρους 2.150 αντιπροσωπευτικών σημείων δειγματοληψίας.

Σύμφωνα με την επεξεργασία των αποτελεσμάτων, 2.016 σημεία (93,8%) ταξινομούνται στην κατηγορία «εξαιρετικής ποιότητας», 111 σημεία (5,2%) χαρακτηρίζονται ως «καλής ποιότητας», 18 σημεία (0,8%) χαρακτηρίζονται ως «επαρκούς ποιότητας» και μόνο πέντε σημεία (0,2%) ως «ανεπαρκούς ποιότητας».

Τα «κόκκινα» σημεία αφορούν δύο παραλίες στην Αγυά Αχαΐας και τις παραλίες Δάφνη Αχαΐας, Μποζαϊτικα Αχαΐας και την ακτή στο Εθνικό Στάδιο Γυθείου.

Πηγή

Emeis Magazine

Αφήστε μια απάντηση