Δωρεάν είσοδος στα μουσεία αυτή την Κυριακή!

Δωρεάν είσοδος στα μουσεία αυτή την Κυριακή!
Spread the love

Τα μουσεία της χώρας γιορτάζουν την Κυριακή 18 Μαΐου την Διεθνή Ημέρα Μουσείων, με ελεύθερη είσοδο όλη την ημέρα, δωρεάν ξεναγήσεις και πρωτότυπες εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους. Πρωταγωνιστής της μεγάλης γιορτής των μουσείων είναι το Βυζαντινό, που γιορτάζει φέτος τα εκατό του χρόνια. Το πρόγραμμα είναι πραγματικά πλούσιο, με οργανωμένες ξεναγήσεις σε μόνιμες εκθέσεις, επιλεγμένα εκθέματα και αρχαιολογικούς χώρους, εκπαιδευτικές δραστηριότητες για παιδιά, ημερίδες, συνέδρια, ομιλίες, θεατρικές παραστάσεις, προβολές ταινιών, ενώ δεν είναι λίγες οι περιοδικές εκθέσεις ή οι σύγχρονες εικαστικές και άλλες εγκαταστάσεις που υλοποιούνται το διάστημα αυτό. Ιδού μερικές από τις πιο ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις, για να πάρετε μια πρώτη γεύση: – Η Πινακοθήκη του Δήμου Αθηναίων φιλοξενεί τη δράση «3 ζωγράφοι, 3 ιστορίες». Τρεις σημαντικοί Έλληνες ζωγράφοι, ο Γιώργος Μπουζιάνης, ο Γιάννης Μόραλης και ο Σπύρος Παπαλουκάς, επιλέγονται από τη μόνιμη έκθεση.

Τα έργα τους «φωτίζονται» μέσα από ειδικές παρουσιάσεις, προβολές οπτικοακουστικού υλικού και ντοκιμαντέρ, μουσικά δρώμενα, και ενδιαφέρουσες συναντήσεις.Για το σκοπό αυτό, η Πινακοθήκη θα διευρύνει το ωράριο λειτουργίας της από τις 19:00 έως τις 22:00 τις Παρασκευές 16 και 30 Μαΐου, και 13, 20 και 27 Ιουνίου. – Το Σάββατο, 17 Μαΐου ώρα 22.00, στο πλαίσιο του εορτασμού της Ευρωπαϊκής Νύχτας των Μουσείων θα πραγματοποιηθεί ξενάγηση στην έκθεση της Δημοτικής Πινακοθήκης «Τάσος Ζωγράφος. Αναδρομική» από την επιμελήτριά της, Νέλλη Κυριαζή. – Στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης διοργανώνονται δωρεάν ξεναγήσεις για μικρούς και μεγάλους, με παράλληλη μεταγλώτισση στη νοηματική γλώσσα, βιωματικά εργαστήρια και θεατρικές παραστάσεις για παιδιά. Δείτε αναλυτικά όλες τις εκδηλώσεις εδώ. – Το Μουσείο της Ακρόπολης φιλοξενεί δύο εορταστικές παρουσιάσεις με τις θεματικές «Ο λαγός της Ακρόπολης» (στις 10.00 στα αγγλικά και στις 12.00 στα ελληνικά) και «Ο Μοσχοφόρος: ένα αριστούργημα της Ακρόπολης ξαναστήνεται» (στις 11.00 στα ελληνικά και στις 11.30 στα αγγλικά). Το Μουσείο θα λειτουργήσει με μειωμένο ωράριο λόγω των δημοτικών εκλογών, από τις 8.00 έως τις 16.00, με ελεύθερη είσοδο. – Στο Μουσείο Λαϊκής Τέχνης και Παράδοσης «Αγγελική Χατζημιχάλη» πραγματοποιούνται ξεναγήσεις το Σάββατο 17 Μαΐου και Κυριακή 18 Μαΐου, από τις 11.00 ως τις 14.00. –

Το Μουσείο Φωταερίου ανοίγει τις πόρτες του, με ελεύθερη είσοδο για όλη την Κυριακή 18 Μαΐου (από τις 10.00 ως τις 18.00) και δίνει μια εξαιρετική αφορμή να το γνωρίσουν όσοι δεν το έχουν ήδη επισκεφθεί. – Ο «Ελληνικός Κόσμος» συμμετέχει στη Διεθνή Ημέρα Μουσείων με δωρεάν είσοδο στην έκθεση «Αχνάρια Μεγαλοπρέπειας. Μια νέα ματιά στην παράδοση της Ελληνικής γυναικείας φορεσιάς». Λεπτομέρειες για την έκθεση έχουμε εδώ. – Το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών ΟΤΕ γιορτάζει την ημέρα με ένα… εβδομαδιαίο πρόγραμμα εκδηλώσεων που περιλαμβάνει ολόφρεσκα, ενδιαφέροντα εκπαιδευτικά προγράμματα για όλη την οικογένεια, από τις 11 έως τις 18 Μαΐου. Δείτε λεπτομέρειες εδώ. – Το Μουσείο Αρχαιολογίας και Ιστορίας της Τέχνης στην Πανεπιστημιούπολη του Ζωγράφου φιλοξενεί πολλές διαφορετικές δράσεις υπό τον γενικό τίτλο «Το Μουσείο θυμάται… Το Μουσείο δημιουργεί… Το Μουσείο ενώνει…», την Παρασκευή 16 Μαΐου, με αφορμή τη συμπλήρωση είκοσι και δέκα αντίστοιχα χρόνων από τα εγκαίνια του μουσείου και του αρχαιολογικού πάρκου της Πανεπιστημιούπολης.

Πηγή

Emeis Magazine

Αφήστε μια απάντηση