Η γλώσσα του σώματος, Οι κινήσεις που “μιλάνε”

Η γλώσσα του σώματος, Οι κινήσεις που “μιλάνε”
Spread the love

Γλώσσα Σώματος01

“ Η στάση του σώματος του συνομιλητή μας, εκφράζει τα βαθύτερα συναισθήματά του. Ακόμη και αν δεν μας πει ούτε μία λέξη, μπορούμε να καταλάβουμε τι αισθάνεται για μας – αν μπορούμε να διαβάσουμε τις κινήσεις του ”

Σε απόσταση αναπνοής
Η απόσταση που στέκεται κάποιος από τον συνομιλητή του, είναι από τα σημαντικότερα σημάδια στη γλώσσα του σώματος. Όσο μικρότερη είναι η απόσταση σας, τόσο πιο «εγκάρδια και ζεστά» είναι τα συναισθήματα και οι σκέψεις. Αν όμως κάποιος στέκεται μακριά σας, υποδηλώνει ότι δεν τον ενδιαφέρει η συζήτηση ή ο συνομιλητής.

Εάν προσπαθήσετε να πλησιάσετε το άλλο άτομο και αυτό απομακρυνθεί, σημαίνει ότι θέλει να κρατήσει την σχέση στο σημείο που βρίσκεται αυτή τη στιγμή. Αν όμως δεν κινηθεί, ή πλησιάσει και αυτός με τη σειρά του, τότε δείχνει ότι δέχεται μια μεγαλύτερη οικειότητα στη σχέση. Δείχνει ότι του αρέσει πολύ η παρέα σας και νιώθει άνετα μαζί σας. Δεν θα πρέπει να ξεχνάτε όμως ότι ο χώρος που θεωρεί κάποιος ως προσωπικό του διαφοροποιείται ανάλογα με το κοινωνικό και πολιτισμικό υπόβαθρό του.

Η στάση του κεφαλιού
Όταν ένα άτομο γέρνει υπερβολικά το κεφάλι του ή χαμογελά καθώς το γέρνει, πρόκειται για μια ένδειξη συμπάθειας, ίσως και φλερτ. Το χαμηλωμένο κεφάλι όμως με κάποια τάση συστολής, υποδηλώνει ότι ο συνομιλητής σας προσπαθεί να κρύψει κάτι.
Διαβάστε περισσότερα στο εμείς

Emeis Magazine

Αφήστε μια απάντηση