Αυτό είναι το μεγαλύτερο σπήλαιο του κόσμου, ένας κρυμμένος παράδεισος

Αυτό είναι το μεγαλύτερο σπήλαιο του κόσμου, ένας κρυμμένος παράδεισος
Spread the love

largestcave

Κρυμμένο για εκατομμύρια χρόνια, έχει τη δική του ζούγκλα και ποταμό

Το μεγαλύτερο σπήλαιο του κόσμου βρίσκεται στο Εθνικό Πάρκο Phong Nha Ke Bang του Βιετνάμ και υπήρξε κρυμμένο για αιώνες. Το Hang Sơn Đoòng, όπως ονομάζεται η σπηλιά, έχει τόσο εντυπωσιακές εικόνες, όσο και ιστορία. Ήρθε στο φως τυχαία, όταν μια μέρα ένας αγρότης με το όνομα Ho Khanh, την ώρα που έκανε τη γνωστή του διαδρομή, διασχίζοντας το Εθνικό Πάρκο, το έδαφος υποχώρησε κάτω από τα πόδια του και εκείνος βρέθηκε μέσα σε έναν υπόγειο παράδεισο.

Τελείως ξαφνικά, ο Ho Khanh ανακάλυψε μια είσοδο για το μεγαλύτερο σπήλαιο παγκοσμίως, το οποίο ξεπερνά κατά πέντε φορές σε μέγεθος όλα τα κρυφά σπήλαια που έχουν ανακαλυφθεί από τον άνθρωπο. Κανείς δεν περίμενε ότι ένας τέτοιος λαβύρινθος θα υπήρχε, και μάλιστα χωρίς να έχει ανακαλυφθεί, μέχρι το 1990 που το Hang Sơn Đoòng εμφανίστηκε.

Και μπορεί τα περισσότερα σπήλαια να συνδέονται με θρησκευτικές παραδόσεις, στο συγκεκριμένο όμως δεν βρέθηκε τίποτα τέτοιο. Κανένας ναός ή άγαλμα. Η φυσική του ομορφιά ξεπερνά κάθε έργο τέχνης, ενώ οι επιστήμονες έστρεψαν προς τα εκεί το βλέμμα τους για την εξερεύνησή του μόλις το 2009, περίπου δύο δεκαετίες μετά την ανακάλυψή του. Από τη μια η απότομη κάθοδος που έχει το σπήλαιο και εμποδίζει την είσοδο σε αυτό, από την άλλη ο τρομαχτικός ήχος του αέρα μέσα στα δρομάκια του, δεν επέτρεψαν στους ντόπιους να το ερευνήσουν. Πάντως, το όνομα που του έδωσαν οι Βιετναμέζοι σημαίνει «Ποτάμι στο Βουνό» στη διάλεκτό τους και του ταιριάζει απόλυτα, μιας και μέσα του κρύβει μεγάλα και ορμητικά ποτάμια, με ένα από αυτά να ξεπερνά τα 4,5 χιλιόμετρα.

Επίσης, το σπήλαιο έχει τη δική του ζούγκλα, που πήρε το όνομα «Κήπος της Εδέμ» από τους εξερευνητές, ενώ περιέχει και κάποιους από τους ψηλότερους σταλαγμίτες και ένα πεδίο σπάνιων και υπερφυσικά μεγάλων μαργαριταριών, που μοιάζουν με μπάλες. Η ηλικία του Hang Sơn Đoòng πιστεύεται ότι είναι δυο εκατομμύρια έτη, ενώ ο συγκεκριμένος τόπος έχει καταφέρει να δημιουργήσει ακόμα και το δικό του κλίμα, παράγοντας δικά του σύννεφα βροχής και περνώντας περιόδους ξηρασίας, σύμφωνα με τους επιστήμονες. Το 2013 μια ομάδα τουριστών πήγε εκεί με μια οργανωμένη ομάδα εξερεύνησης, έναντι 3.000 δολαρίων, βιώνοντας μια ανεπανάληπτη εμπειρία.

largestcave2

 

Δείτε το Video :

https://www.youtube.com/watch?v=aWaKRjTbZdI

ΠΗΓΗ

Emeis Magazine

Αφήστε μια απάντηση