Ατομική Έκθεση ζωγραφικής του Βασίλη Καρακατσάνη στο Εκουαδόρ

Ατομική Έκθεση ζωγραφικής του Βασίλη Καρακατσάνη στο Εκουαδόρ
Spread the love

 

karakatsanis

Το artAZ (www.artaz.gr) σε συνεργασία με το Home Identity και το Güitig, στα πλαίσια του διεθνούς εκθεσιακού του προγράμματος, παρουσιάζει την ατομική έκθεση του Βασίλη Καρακατσάνη «Sparkling Art», στο Home Identity (Av. Orellana 640 y Coruña, Κίτο, Εκουαδόρ). Πρόκειται για την πρώτη ατομική παρουσίαση του καλλιτέχνη στη Λατινική Αμερική.

Με συμβολική αφετηρία τη ρευστότητα και μεταφορικό θεματικό άξονα το υγρό στοιχείο, ο καλλιτέχνης παραθέτει οπτικές αφηγήσεις και μας ξεναγεί στον κόσμο τον ανθρώπινων συναισθημάτων, δημιουργώντας παράλληλα έναν καθρέφτη της σύγχρονης αστικής κοινωνίας.

Ο Καρακατσάνης έχει μια φετιχιστική σχέση με τη ζωή που διαδραματίζεται στο αστικό τοπίο. Η φαντασία του τροφοδοτείται από την καθημερινότητα, την οποία παρατηρεί και καταγράφει με αισθητική οικονομία και καλοπροαίρετο σαρκασμό. Τα ανθρώπινα συναισθήματα σηματοδοτούν την εκκίνηση της εικαστικής διήγησης και ταυτόχρονα τον προορισμό της. Με υλικό του την λαμπερή ευμάρεια του δυτικού πολιτισμού, ο καλλιτέχνης κάνει τομές στην ανθρώπινη ψυχολογία. Δανειζόμενος στοιχεία από τη γλώσσα της διαφήμισης και των media σχολιάζει με αμεσότητα και τρυφερότητα τον ερωτισμό, τις κοινωνικές σχέσεις, την ηθική, την υπερβολή, την υπόσχεση της ευτυχίας, παραμένοντας πάντα συνένοχος στη συζήτηση που ανοίγει και συμμέτοχος στη σύγχρονη ουτοπία που περιγράφει.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

 

Emeis Magazine

Αφήστε μια απάντηση