Αθήνα, 180 χρόνια πρωτεύουσα της Ελλάδας

Αθήνα, 180 χρόνια πρωτεύουσα της Ελλάδας
Spread the love

News-Letter_November20142Το 2014 συμπληρώνονται 180 χρόνια που η Αθήνα ανακηρύχθηκε πρωτεύουσα του νεοσύστατου Ελληνικού Κράτους(1834)και 100 χρόνια από την ίδρυση της Πινακο-θήκης του Δήμου Αθηναίων.
Ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων ξεκινά από 3 Νοεμβρίου την επαναλειτουργία του ιστορικού κτιρίου της Δημοτικής Πινακοθήκης, στην Πειραιώς 51, με την διοργάνωση της έκθεσης Αθήνα 180 χρόνια πρωτεύουσα του Ελληνικού Κράτους, μια έκθεση αφιερωμένη στους καλλιτέχνες που αγάπησαν και απαθανάτισαν με την τέχνη τους γωνιές και στιγμιότυπα, ανθρώπους, μνημεία και ιδέες μιας από τις ιστορικότε-ρες πόλεις της Ευρώπης.
Περισσότερα από εκατό έργα ζωγραφικής, χαρακτικής και γλυπτικής από τις συλλογές της Δημοτικής Πινακοθήκης διανεμημένα σε πέντε ενότητες: (1) Διακόσμηση Δημαρχιακού Μεγάρου, (2) Αθηναϊκή τοπιογραφία – Αρχαιολογικοί χώροι, (3) Καθημερινότητα – Ιστορία, (4) Φυσιογνωμίες και  (5)  Γλυπτική προσκαλούν το κοινό σ’ ένα διάλογο ανάμεσα στο χθες και το σήμερα.
Στο πλαίσιο της έκθεσης, θα πραγματοποιηθούν εκπαιδευτικά προγράμματα, ξεναγήσεις και ποικίλες εκδηλώσεις τόσο για τη γνωριμία του κοινού με τις συλλογές όσο και την ενθάρρυνση του διαλόγου για θέ-ματα της πολιτισμικής ταυτότητας της Αθήνας.
Την έκθεση επιμελούνται η Κάλλη Πετροχείλου, Έφορος της Δημοτικής Πινακοθήκης και ο Γιάννης Κολοκοτρώνης, Αν. Καθηγητής Ιστορίας της Τέχνης του Δ.Π.Θ.

Εγκαίνια: Δευτέρα 3 Νοεμβρίου, 7.30μ.μ.

Emeis Magazine

Αφήστε μια απάντηση