ΑΡΙΘΜΟΛΟΓΙΑ

ΑΡΙΘΜΟΛΟΓΙΑ
Spread the love

arithm 01

Η Αριθμολογία είναι η επιστήμη, η οποία ασχολείται με τον «λόγο» και τη σημασία των αριθμών. Η ανάλυση της λέξης, ΑΡΙΘΜΟΛΟΓΙΑ = ΑΡΙΘΜΟΣ + ΛΟΓΟΣ, μας δίνει να καταλάβουμε το αντικείμενο της επιστήμης, το οποίο είναι η ανάλυση του νοήματος, των κραδασμών και των δονήσεων των αριθμών.

Η επιστήμη αυτή αναλύει την ανθρώπινη ζωή με βάση τους αριθμούς. Κάθε άνθρωπος έχει έναν ξεχωριστό κραδασμό άρα και έναν ξεχωριστό αριθμό, ο οποίος λέγετε ‘Αριθμός Πορείας Ζώης’. Ο αριθμός αυτός είναι το άθροισμα της ημέρας, του μήνα και του έτους που γεννήθηκε. Ο ‘Αριθμός Πορείας Ζωής’ είναι μονοψήφιος, δηλαδή από το 1 έως το 9. Παράδειγμα αν η ημερομηνία γεννήσεως είναι 09/09/1979 το άθροισμα βγαίνει 44 προσθέτουμε 4+4=8 άρα ο ‘Αριθμός Πορείας Ζώης’ είναι το 8 και δείχνει το χαρακτήρα, την πορεία, τις δυνατότητες και τις αδυναμίες του συγκεκριμένου ανθρώπου. Πέραν από τους μονοψήφιους αριθμούς, υπάρχουν και κάποιοι άλλοι όπως το 11, το 22 και το 33 που ονομάζονται ‘Κυριαρχικοί Αριθμοί’ και το 13, το 14, το 16 και το 19 που ονομάζονται ‘Καρμικοί Αριθμοί’. Κάθε αριθμός έχει και μια διαφορετική δόνηση και δείχνει το χαρακτήρα ενός ατόμου, τις δυνατότητες του, τη ζωή που έχει έρθει να διανύσει σ’ αυτήν την ενσάρκωση, τα προτερήματα, τα ελαττώματα του και τις δυνατότητες του. Εκτός από τον ‘Αριθμό Πορείας Ζωής’ υπάρχουν και άλλοι αριθμοί που δίνουν στοιχεία και αναλύσεις για έναν άνθρωπο, οι αριθμοί αυτοί προκύπτουν από το άθροισμα του ονόματος και του επωνύμου σε συνδυασμό με την ημερομηνία γεννήσεως. Ένας τέτοιος αριθμός είναι ο ‘Αριθμός πεπρωμένου’, ο οποίος προκύπτει από το άθροισμα του ονοματεπώνυμου και δείχνει τι είναι αυτό που πρέπει να κάνει ο συγκεκριμένος άνθρωπος στη πορεία του.

aritmologia-onomatonΗ  Αριθμολογία δεν είναι μια καινούργια επιστήμη, είναι μια από τις αρχαιότερες επιστήμες που ασχολείται με την δόνηση των αριθμών. Η ιστορία της ξεκινάει από την αρχαιότητα και φτάνει ως τις μέρες μας. Μελετήθηκε και αναπτύχθηκε στην αρχαία Βαβυλώνα, την Σουμερία, την Αίγυπτο, την Ρώμη, την Ελλάδα, την Κίνα και σε διάφορους άλλους αρχαίους πολιτισμούς. Τον θεμέλιο λίθο στην επιστήμη της Αριθμολογίας, τον έβαλε ο αρχαίος φιλόσοφος Πυθαγόρας, ο οποίος πίστευε πολύ στην δύναμη και το νόημα των αριθμών. Ο Πυθαγόρας ήταν Έλληνας φιλόσοφος που έζησε τον 6ο αιώνα π.Χ., γεννήθηκε στην Ελλάδα και ταξίδεψε σε πολλά μέρη του κόσμου για να διδαχτεί την επιστήμη της αριθμολογίας την οποία μελέτησε, εξέλιξε και δίδαξε. Πίστευε πως τα πάντα μεταφράζονταν σε αριθμούς και πως κάθε αριθμός ήταν μια εκδήλωση ενός μεγαλύτερου συνόλου και συμπαντικού νοήματος, ο κάθε αριθμός είχε ένα διαφορετικό νόημα και σήμαινε κάτι εντελώς διαφορετικό από τον άλλον. Ο τίτλος Πατέρας της Αριθμολογίας σίγουρα του έχει δοθεί δίκαια, αφού ακόμα και αν δεν την ανακάλυψε ο ίδιος την εξέλιξε με τέτοιο τρόπο που την έκανε δική του επιστήμη. Πολλοί αρχαίοι φιλόσοφοι της εποχής του τον ακολούθησαν και δέχτηκαν τα λεγόμενα του (Πυθαγόρειοι φιλόσοφοι), άλλοι πάλι τον απέρριψαν και τον κατέκριναν, ο ίδιος πάντως συνέχιζε και δεν σταμάτησε ποτέ να λέει: ”Τα πάντα είναι αριθμοί”! Η μελέτη και μετάδοση της αριθμολογίας συνεχίστηκε ανά τους αιώνες και έφτασε σε μας σήμερα για να την μεταδώσουμε στις μετέπειτα γενιές.

Μέσα, λοιπόν, από την Αριθμολογία μπορούμε να μάθουμε πολλές χρήσιμες πληροφορίες για τον ίδιο τον εαυτό μας, το ταξίδι της ζωής μας, αλλά και να δούμε πόσο ταιριάζουμε με έναν άλλο άνθρωπο, έναν σύντροφο, έναν φίλο ή συνεργάτη. Ακόμα, μπορούμε να δούμε μελλοντικές καταστάσεις όπως: την πορεία μας για κάθε μήνα του έτους, ολόκληρο το έτος και την έκβαση καταστάσεων που μας απασχολούν.

1

«ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΙΘΜΟΙ» (Πυθαγόρας)

Οι παρακάτω πίνακες δείχνουν τους βασικούς αριθμούς και τις αντιστοιχίες τους

ΑΡΙΘΜΟΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ ΧΡΩΜΑ ΓΡΑΜΜΑ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ ΜΕ:
1 Δυναμικοί, Αρχηγοί, Αισιόδοξοι, Μεταρρυθμιστές Ανοιχτό Πράσινο Α,Ι,Ρ 1,2,4,5,7,9
2 Φροντίζουν, Θεραπεύουν, Επικοινωνιακοί, Πάντα Αναποφάσιστοι Πράσινο Β,Κ,Σ 2,4,6,9
3 Δημιουργικοί, Καλλιτέχνες, Ευχάριστοι Ροζ Γ,Λ,Τ 1,3,4,5,6,7,8,9
4 Λογικοί, Οργανωτικοί, Πρακτικοί, Λεπτομερείς Μαύρο Δ,Μ,Υ  1,2,4,5,7,8,9
5 Περίεργοι, Απρόβλεπτοι, Αγαπούν τη γνώση, Εξερευνητές  Κίτρινο Ε,Ν,Φ  1,3,4,5,7,8
6 Ισορροπημένοι, Αισθησιακοί, Υπεύθυνοι Καστανό Ξ,Χ 2,3,6,9 
7 Πνευματικοί, Διαισθητικοί, Μοναχικοί,Καλοί Σύμβουλοι Μπλε  Ζ,Ο,Ψ 1,3,4,5,7,8,9
8 Υλιστές,Κοινωνικοί, Εργατικοί Μωβ,Λιλά Η,Π,Ω 3,4,5,7,8
9 Πνευματικοί, Διαισθητικοί, Μύστες, Φιλάνθρωποι Λευκό,Ασημί Θ 1,2,3,4,6,7,9

 

ΑΡΙΘΜΟΣ ΖΩΔΙΟ ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΚΡΥΣΤΑΛΛΟΣ ΣΥΜΒΟΛΟ ΠΟΙΟΤΗΤΑ
1 Λέων Ήλιος Μάτι της τίγρης, Ίασπις, Γρανάτης, Περίδοτο Λιοντάρι, Δράκος Αρσενική
2 Καρκίνος Σελήνη Φεγγαρόπετρα, Μαργαριτάρι Κάβουρας, Σελήνη Θηλυκή
3 Κριός Άρης Αιματίτης, Ρουμπίνι, Ροζ Τουρμαλίνη Κριάρι,Φωτιά Αρσενική
4 Παρθένος, Δίδυμοι Ερμής Τουρμαλίνη, Γρανάτης, Όνυχας Τετράγωνο, Γη Θηλυκή
5 Τοξότης Δίας Τοπάζι, Αχάτης κίτρινος, Φθορίτης Άλογο, Τόξο Αρσενική
6 Ταύρος, Ζυγός Αφροδίτη Μάτι της Τίγρης, Τοπάζι, Ίασπις Ταύρος, Ζυγαριά Θηλυκή
7 Ιχθύς Ποσειδώνας Άκουα Μαρίνα, Χαλκηδόνιος Ψάρι, Θάλασσα Αρσενική
8 Σκορπιός Πλούτωνας Αμέθυστος, Φθορίτης Σκορπιός, Αετός Θηλυκή
9 Υδροχόος, Ιχθύς Ουρανός, Ποσειδώνας Χαλαζίας, Φεγγαρόπετρα Ψάρι,Αέρας Αρσενική

 

kyrioi-arithmoi

Ανάλυση ‘Κυριαρχικών Αριθμών’ 11, 22, 33 :

Ο αριθμός 11:

Ένας αριθμός που είναι άμεσα συνδεδεμένος με την πνευματικότητα και το πεπρωμένο. Το 11 είναι ένα στάδιο μετάβασης και ανάπτυξης για κάτι ανώτερο. Διευρύνει τους ορίζοντες και δείχνει το πεπρωμένο.

Ο αριθμός 22:

Είναι ένας πολύ δυνατός αριθμός, γιατί είναι ο αριθμός της πραγματοποίησης. Έχει την ενέργεια και τον κραδασμό του 11 και του 4 μαζί . Φέρνει την ολοκλήρωση και την υλοποίηση ανώτερων πραγμάτων και εσωτερικής ολοκλήρωσης.

Ο αριθμός 33:

Είναι ο αριθμός της προσφοράς και της ανιδιοτελούς αγάπης. Ποτέ τίποτα δεν είναι εύκολο με αυτόν τον αριθμό, δείχνει κάποιον σημαντικό σκοπό και ανιδιοτελή αφοσίωση σε αυτόν!

     Ανάλυση ‘Καρμικών Αριθμών’ 13, 14, 16, 19 :

Ο αριθμός 13:

Είναι ένας από τους πιο δύσκολους καρμικούς αριθμούς, αφού σημαίνει πως υπάρχουν Καρμικά χρέη περασμένων ζωών που πρέπει να εξοφληθούν για να έρθει η ισορροπία, να αναγεννηθούμε και να αποκτήσουμε τη εσωτερική γνώση και ολοκλήρωση. Το 13 βαδίζει με πολλές δυσκολίες και εμπόδια σε ότι κάνει. Πρέπει να  βρει την ισορροπία του ανάμεσα στη σύγχυση, την αρνητικότητα και την οπισθοδρόμηση μόνο τότε βρίσκει το θαύμα.

Ο αριθμός 14:

Δηλώνει καρμικά χρέη που αφορούν την ελευθερία. Ο αποκλεισμός, η έλλειψη ελευθερίας και η εξάρτηση, είναι η κύρια δόνηση του αριθμού αυτού. Πάντα νιώθουμε εγκλωβισμένοι και σε αναπάντεχες καταστάσεις. Αυτό που πρέπει να κάνει ένας τέτοιος αριθμός, είναι να αποφύγει κάθε είδους εξαρτήσεις και να μην το βάλλει κάτω ότι και αν γίνει να μην εγκαταλείψει του στόχους του.

Ο αριθμός 16:

Δείχνει καρμικά χρέη που αφορούν τον εγωισμό και την αγάπη. Πρέπει να προσέχει τον εγωισμό και την κατάχρηση των συναισθημάτων άλλων ανθρώπων. Σίγουρα δείχνει δύσκολη ζωή, με πολύ δύσκολες καταστάσεις πού γίνονται ώστε να επέλθει η κάθαρση, να αναγεννηθεί και να βρει την εσωτερική του πηγή.

Ο αριθμός 19:

Σημαίνει πως σε περασμένες ζωές υπήρξε κατάχρηση δύναμης και εξουσίας. Το  19 πρέπει να μάθει να διαχειρίζεται σωστά τη δύναμη του και να αναπτύξει την αυτάρκεια, χωρίς να περιμένει από τους άλλους βοήθεια. Μπορεί να νιώθει αποκλεισμένος, μοναξιά και κατάθλιψη, πράγματα που θα πρέπει να τα διαχειριστεί καλά για να αποκτήσει αυτοέλεγχο και ολοκλήρωση. 

Πολλοί βάζουν στους καρμικούς αριθμούς και τον αριθμό 10 όμως δεν είναι απόλυτα καρμικός αφού συμβολίζει το τέλος ενός κύκλου και την αναγέννηση, την καινούργια αρχή και συνδέεται με το 1 που είναι η δημιουργία.

196752_1007619164492_6904_n

 

 

 

 

Του Κωνσταντίνο Πάππα

Δρ. Φιλοσοφίας – Παραψυχολόγος – Ψυχοθεραπευτής

Emeis Magazine

Αφήστε μια απάντηση