Αρχαία Ελληνικά Κράνη

Αρχαία Ελληνικά Κράνη
Spread the love

κράνη01Η «Ιστορία Του Αρχαίου Ελληνικού Κράνους» είναι ο τίτλος της έκθεση του Πειραιώτη γλύπτη Γεώργιου Ρούσση, η οποία θα παρουσιαστεί στο χώρο του Παλαιού Δημαρχείου Γλυφάδας (Λεωφόρος Ποσειδώνος κ Σ. Καράγιωργα 2), από τις 29 Μαρτίου έως 12 Απριλίου 2014 (ώρες 10.00 – 21.00).

Για τη δημιουργία των 22 αντιγράφων, που παρουσιάζονται στην έκθεση (κράνη από το 1200 έως το 500 π.Χ.) ο Γ. Ρούσσης χρειάστηκε περισσότερα από πέντε χρόνια μελέτης και έρευνας. Πρόκειται για πιστή αντιγραφή αρχαίων εκθεμάτων, που βρίσκονται σε μουσεία. Πέρα από την εμφάνιση, έχει δοθεί ιδιαίτερη προσοχή, ώστε το βάρος τους να ανταποκρίνεται στο πραγματικό, «σε αυτό που έδινε τη δυνατότητα στους αρχαίους οπλίτες να τα φορούν χωρίς να τους κουράζουν».

Πρόκειται για μια μοναδική συλλογή, που προβάλει την πολιτιστική κληρονομιά της Ελλάδας, και δεν υπάρχει κάποια παρόμοια στο εξωτερικό ή στη χώρα μας.

Η έκθεση διοργανώνεται υπό την αιγίδα του «Κέντρου Ελληνισμού – Ίδρυμα Δαμιανού», του «Καναδικού Ινστιτούτου στην Ελλάδα», του «Ινστιτούτου Στρατηγικών Μελετών Ελλάδος» και του «Ελληνικού Ινστιτούτου Ανάπτυξης Χαλκού».κράνη02

Emeis Magazine

Αφήστε μια απάντηση