Απονομή Βραβείων 2ου Διαγωνισμού Επιχειρηματικών Ιδεών του ACT

Απονομή Βραβείων 2ου Διαγωνισμού Επιχειρηματικών Ιδεών του ACT
Spread the love

Απονομή βραβείων 2ου Διαγωνισμού Επιχειρηματικών Ιδεών «John & Mary Pappajohn Business Plan Awards» του Anatolia School of Business του ACT

PAP_1131απο

Την Πέμπτη 18 Ιουνίου 2015, στις εγκαταστάσεις του American College of Thessaloniki (ACT), μέλους του Κολλεγίου Ανατόλια πραγματοποιήθηκε η απονομή των βραβείων στους νικητές και στους φιναλίστ του 2ου Διαγωνισμού Επιχειρηματικών Ιδεών «John & Mary Pappajohn Business Plan Awards» που διοργάνωσε το Anatolia School of Business του ACT. Στον φετινό διαγωνισμό κατατέθηκαν 131 ιδέες, από τις οποίες αναδείχθηκαν οι πέντε νικήτριες ομάδες. Στους νικητές απονεμήθηκαν πέντε χρηματικά έπαθλα ύψους 4.000 ευρώ το καθένα τα οποία προσέφερε ο ελληνικής καταγωγής επιχειρηματίας John Pappajohn.

Οι ομάδες που βραβεύτηκαν είναι:

Elektronio hardcrafted vehicles: Η ομάδα εξειδικεύεται στην παραγωγή κατά παραγγελία χειροποίητων ηλεκτρικών ποδηλάτων ιδιαίτερης γεωμετρίας και φιλοσοφίας σύμφωνα με τις ανάγκες του κάθε πελάτη.

Audio Arch: Η πρότασή αφορά σε ένα νέο τεχνολογικό προϊόν στον χώρο της οπτικοακουστικής ψυχαγωγίας. Πρόκειται για ένα “έξυπνο” σύστημα για την επεξεργασία και δυναμική τροποποίηση της ποιότητας του ήχου σε σύγχρονα οικιακά ή μεγαλύτερα συστήματα οπτικοακουστικής αναπαραγωγής, σύμφωνα με τις αισθητικές προτιμήσεις και τις λεκτικές περιγραφές του χρήστη.

My Greek Closet: H ομάδα φιλοδοξεί να δημιουργήσει ένα ισχυρό brand name γύρω από τα ελληνικά χειροποίητα αντικείμενα, που εμπνέονται από την ιστορία και τη λαογραφία αξιοποιώντας αντιπροσωπευτικά δείγματα της τέχνης κάθε περιοχής. Τα αντικείμενα επανασχεδιάζονται ώστε να συμβαδίζουν με τη σύγχρονη αισθητική.

3asyR: Η εφαρμογή αναπτύσσει ένα σύνολο βοηθημάτων για άτομα με δυσλεξία τα οποία διευκολύνουν σε μεγάλο βαθμό την εύκολη ανάγνωση και κατανόηση γραπτού ηλεκτρονικού κειμένου.

HajjSIM Geotracker: Το λογισμικό middleware λειτουργεί εντός του δικτύου κινητής τηλεφωνίας και απευθύνεται στους ταξιδιώτες του Προσκυνήματος στη Μέκκα. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής, η υπηρεσία δίνει τη δυνατότητα στον χρήστη/ταξιδιώτη να κοινοποιήσει τη γεωγραφική του θέση στο κοινωνικό του δίκτυο (οικογένεια, φίλοι κλπ) μέσω του facebook, ενώ σε περίπτωση κινδύνου η υπηρεσία προσφέρει emergency alert προς τις αρχές και αυτόματο γεω-εντοπισμό του χρήστη.

Ομιλητές της τελετής βράβευσης ήταν ο Δρ Στάμος Καραμούζης, Αντιπρόεδρος Ακαδημαϊκών Υποθέσεων του ACT και o Δρ Δημήτρης Κονταρίνης, Διευθυντής Επιχειρηματικότητας στο Anatolia School of Business.

PAP_1107 Από αριστερά: Ο Δρ Στάμος Καραμούζης, Αντιπρόεδρος Ακαδημαϊκών Υποθέσεων του ACT, η Μαρία Τσιάνα που κέρδισε ένα από τα πέντε βραβεία του Διαγωνισμού Επιχειρηματικών Ιδεών gια την εφαρμογή 3asyR, και ο Δρ Δημήτρης Κονταρίνης, Διευθυντής Επιχειρηματικότητας στο Anatolia School of Business του ACT.

PAP_1111 Πήτερ Χρυσανθάκης, Αντιπρόεδρος Institutional Advancement του Κολλεγίου Ανατόλια, ο Κωνσταντίνος Παστιάδης και ο Αστέριος Ζαχαράκης νικητές για την εφαρμογή Audio Arch, και Δρ Δημήτρης Κονταρίνης, Διευθυντής Επιχειρηματικότητας στο Anatolia School of Business του ACT.

PAP_1116 Δρ Νικόλαος Χουρβουλιάδης, Διευθυντής του Anatolia School of Business του ACT, ο Γιάννης Χατζόπουλος ο οποίος βραβεύτηκε για την εφαρμογή Hajj-SIM Geotracker και ο Δρ Δημήτρης Κονταρίνης, Διευθυντής Επιχειρηματικότητας στο Anatolia School of Business του ACT.

PAP_1121 Ο Ντίνος Χατζηιωάννου Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της “Hippokratis Group”, κριτής και μέντορας στον Διαγωνισμό Επιχειρηματικών Ιδεών, η Άννα Χλιούρα και ο Παντελής Ζάχος της Electronio hardcrafted vehicles, και ο Δρ Δημήτρης Κονταρίνης, Διευθυντής Επιχειρηματικότητας στο Anatolia School of Business του ACT.

PAP_1125_resize Η ομάδα της My Greek Closet (Σάκης Ζαφειρόπουλος, Χρυσοβαλάντης Μοσκοφόγλου, Μπέττυ Κυριακίδου, Δημήτρης Δημητριάδης) παραλαμβάνει το βραβείο από τον Δημήτρη Χρήστου Βαρσακέλη, αναπληρωτή καθηγητή στο ΠΑΜΑΚ, κριτή και μέντορα του Διαγωνισμού Επιχειρηματικών Ιδεών .

PAP_1131 Οι νικητές του Διαγωνισμού Επιχειρηματικών Ιδεών «John & Mary Pappajohn Business Plan Awards». Στην πρώτη σειρά από αριστερά διακρίνονται οι: Δρ Στάμος Καραμούζης, Αντιπρόεδρος Ακαδημαϊκών Υποθέσεων του ACT, Πήτερ Χρυσανθάκης, Αντιπρόεδρος Institutional Advancement του Κολλεγίου Ανατόλια, και Δρ Δημήτρης Κονταρίνης, Διευθυντής Επιχειρηματικότητας στο Anatolia School of Business του ACT.

Emeis Magazine

Αφήστε μια απάντηση