Απομονώνεσαι επειδή το θέλεις, ή για να τραβήξεις την προσοχή;

Απομονώνεσαι επειδή το θέλεις, ή για να τραβήξεις την προσοχή;
Spread the love

μοναξιά-κατάθλιψη

Είναι στιγμές που θες να απομονωθείς στον δικό σου κόσμο, για πολλούς λόγους. Μπορεί να θες να κάνεις τα ταμεία σου, να θες να βάλεις σε μια σειρά πολλές σκέψεις ή συμπεράσματα που έχουν μαζευτεί, να βάλεις σε τάξη απανωτά γεγονότα της ζωής σου που έχουν αφήσει ανάμεικτα αισθήματα ή να γεμίσεις τις μπαταρίες σου προκειμένου να ανταπεξέλθεις σε μια πρόκληση που ήδη την κοιτάζεις και σε κοιτάζει από μακριά. Μπορεί να κουράστηκες από τις επαφές σου με τους ανθρώπους ή να θέλεις να εκτιμήσεις καλύτερα τον εαυτό σου, προκειμένου να μάθεις να βάζεις τα όριά σου. Ίσως να θες να νιώσεις τί αισθάνεσαι μέσα στη σχέση σου και να εκτιμήσεις την πραγματική σημασία του συντρόφου στη ζωή σου.

Όποιος κι αν είναι ο λόγος, έχεις το αναμφισβήτητο δικαίωμα να το κάνεις και όταν είναι ξεκάθαρη η πρόθεση, κανένας και καμία κατάσταση δε χρεώνεται τίποτα. Αν μέσα σου, έχεις ξεκαθαρίσει το λόγο που θες να αποτραβηχτείς για λίγο από τα εγκόσμια και είσαι ειλικρινείς με τους γύρω σου, είναι όλα όπως πρέπει να είναι.

Τί γίνεται όμως, όταν αυτή η απομόνωση διαφεντεύεται από την προσωπικότητα και αποτελεί άριστο προϊόν χειραγώγησης προς διάφορες κατευθύνσεις; Ως απομόνωση, μπορεί να θεωρηθεί θαυμάσια και μια “δραματική” συμπεριφορά.

Εξαφανίζομαι όταν θέλω να τραβήξω την προσοχή από τους γύρω μου, φίλους – οικογένεια. Αυτό με κάνει ηθελημένα να θέλω να τους δω να προσπαθούν να με “κερδίσουν” ή να μου φτιάξουν το κέφι κι έτσι εγώ να νιώσω πως ενδιαφέρονται για μένα. Θέλω να με λυπηθούν και να με χαϊδεύουν, θέλω να με ρωτάνε αν είμαι καλά και να παραβλέπουν τις χαζομάρες που ίσως κάνω, μόνο και μόνο για να μη με στεναχωρούν.

Εξαφανίζομαι από τον σύντροφό μου για να τον κάνω να υιοθετήσει μια στάση που θα μου αποδείξει πόσο με αγαπάει ή να τον βάλω στη διαδικασία να δει πώς θα είναι η ζωή του χωρίς εμένα. Θα κινήσει βουνά για να σπάσει το τοίχος ανάμεσά μας; Θα κάνει τα πάντα για να με πλησιάσει, όσο κι αν εγώ του λέω πως θέλω λίγο χρόνο; Είναι ένα ξεκάθαρο παράδειγμα χειρισμού και εξαναγκασμού, προκειμένου να κάνω τον σύντροφο να νιώσει άσχημα, να νιώσει απειλή, να νιώσει πως με χάνει. Μία σχέση βασισμένη στην τοξικότητα, δεν πρόκειται να πάει πολύ μακριά.

Είναι πολύ σημαντικό να μάθουμε να παρατηρούμε τη ζωή μας. Αυτό θα μας βοηθήσει, στην προκειμένη περίπτωση, να δούμε εγκαίρως αν η απομόνωση μετατρέπεται σε εγωισμό, ακόμη κι αν έχει τις καλύτερες προθέσεις. Ο εγωισμός δεν είναι διάφανος και δεν κρύβει αγνή πρόθεση. Μάθε να είσαι ειλικρινής όταν αναζητάς την απομόνωση στον κόσμο σου. Ποια είναι τα κίνητρά σου; Μάθε να το ξεκαθαρίζεις όταν αυτό συμβαίνει και να το λες στους ανθρώπους που νοιάζονται για σένα. Δε θα σε παρεξηγήσει κανείς, ίσα-ίσα που τους βοηθάς να ανακαλύψουν πως ο ανθρώπινος εαυτός σου, χρειάζεται να το κάνει αυτό όποτε νιώθει.

Όταν είσαι διάφανος, νιώθεις κι εσύ όμορφα στη σιωπή σου. Δεν έχεις πίσω σκέψης ή να αναρωτιέσαι οι άλλοι τί να σκέφτονται για σένα άραγε ή να κάνεις σενάρια για το τί θα μπορείς να περιμένεις από εκείνους. Η απομόνωση είναι μια σημαντική ευκαιρία για σένα, να έρθεις σε επαφή με το Σύμπαν και να κάνεις τα ξεκαθαρίσματά σου. Άσε έξω την προσωπικότητα όταν κλείνεσαι στον δικό σου κόσμο. Τότε η απομόνωση μετατρέπεται σε μια δημιουργική σιωπή που σε κάνει να βλέπεις πολύ εύκολα τα κομμάτια του παζλ που έχεις να λύσεις.

Η απομόνωση είναι σημαντική να γίνεται κάθε τόσο, ειδικά όταν έχουν συσσωρευτεί μέσα σου γεγονότα ή αισθήματα που θα πρέπει να τακτοποιήσεις στο κουτάκι τους. Σε βοηθάει να μάθεις τον εαυτό σου και να ακολουθείς την αρετή στην συμπεριφορά σου. Με αυτό τον τρόπο και οι άλλοι μαθαίνουν γύρω σου αυτή την όμορφη πλευρά του εαυτού σου και ίσως τους εμπνεύσεις να κάνουν το ίδιο. Όταν είσαι διάφανος απέναντι στις προθέσεις σου και απλά το ανακοινώνεις στους αγαπημένους σου ως μια ξεκάθαρη και εσώτερη ανάγκη, κανένας δε θα σε παρεξηγήσει. Ακόμη και ο σύντροφός σου, όταν βλέπει πως αυτό σε βοηθάει να ανανεωθείς και να γεμίσεις με ενέργεια όπου και οι δύο απολαμβάνετε έπειτα, θα είναι υποστηρικτικός και όχι επικριτικός.

Να είσαι ειλικρινής με τους λόγους που το κάνεις. Ανακοίνωσε το στους ανθρώπους που αγαπάς. Κάνε την επανεμφάνισή σου χωρίς τυμπανοκρουσίες και αφέσου στη ροή που θα σε οδηγήσει η καρδιά σου.

Και όλα θα είναι μια χαρά στον κόσμο σου…

Copyright © Έλενα Έρα,
LightWorker.gr“.

Emeis Magazine

Αφήστε μια απάντηση