Ανακύκλωση στη δουλειά

Ανακύκλωση στη δουλειά
Spread the love

paper

Με τις επιλογές μας μπορούμε να επηρεάσουμε θετικά το περιβάλλον και κατά συνέπεια την υγεία μας και την καθημερινότητά μας. Ας δούμε μερικές σχετικές συμβουλές που μπορούμε να υιοθετήσουμε καθώς θα βρισκόμαστε στην εργασία μας. Δεν ξεχνάμε να ενημερώνουμε και τους συναδέλφους.

• Τόσο στο γραφείο όσο και στο σπίτι, δώστε προτεραιότητα στην επικοινωνία μέσω e-mail, αντί του φαξ ή του ταχυδρομείου. Εκτυπώσετε μπρος – πίσω μόνο τις σελίδες που πραγματικά χρειάζεστε.

Θυμηθείτε να δίνετε πίσω τα κενά μελάνια για ανακύκλωση ή επαναχρησιμοποίηση. Εκτός από σεβασμό στο περιβάλλον, αυτή η μικρής κλίμακας ενέργεια δημιουργεί δράση και έτσι συμβάλλει στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

• Στο γραφείο μπορείτε να έχετε τη δική σας κούπα για τον καφέ σας. Με αυτόν τον τρόπο θα εξοικονομήσετε χρήματα και δεν θα γεμίζει το καλάθι των αχρήστων με πλαστικά ποτήρια.

Γεμίστε μια κανάτα με νερό της βρύσης. Θα εξοικονομήσετε τα χρήματα που θα δαπανούσατε για την αγορά εμφιαλωμένων νερών και θα περιορίσετε την ποσότητα των πλαστικών μπουκαλιών.

• Μπορείτε να κρατάτε το χρησιμοποιημένο χαρτί γραφείουσε ένα συρτάρι έτσι μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε ξανά για πρόχειρο.

• Όταν πρόκειται για την αγορά νέων υλικών, ελέγξτε την κατάσταση της γραφικής ύλης και των υλικών που έχουν απομείνει από τον προηγούμενο χρόνο, για να δείτε αν μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν.

Επιλέξτε τα είδη του γραφείου σας με προσοχή, δίνοντας προτεραιότητα σε επαναχρησιμοποιήσιμη γραφική ύλη, ανακυκλωμένα ή ανακυκλώσιμα υλικά και προϊόντα που διαθέτουν ένα οικολογικό ευρωπαϊκό σήμα.

Σκεφτείτε την αγορά καφέ ή τσαγιού σε ένα μεγάλο πακέτο και όχι σε μικρές συσκευασίες. Θα παραχθούν λιγότερα απόβλητα και θα εξοικονομήσετε χρήματα.

Σκεφτείτε πριν να πετάξετε τον ηλεκτρονικό εξοπλισμό να τον δώσετε σε μια οργάνωση που μπορεί να του δώσει μια δεύτερη ζωή.

Διαλέξτε αναλώσιμα που δεν είναι μιας χρήσης και μπορούν να διατηρηθούν για μεγάλο χρονικό διάστημα.

• Την ώρα του σνακ, φέρτε το φαγητό σας σε ένα επαναχρησιμοποιήσιμο τάπερ, και το ποτό σας σε ένα θερμός.

Ελεάννα Μάνεση, Περιβαλλοντολόγος – Δασολόγος
ΠΗΓΗ

Emeis Magazine

Αφήστε μια απάντηση