Μεγάλη ανάκαμψη στον ξενοδοχειακό κλάδο το 2014

Μεγάλη ανάκαμψη στον ξενοδοχειακό κλάδο το 2014
Spread the love

CAPSIS

Μεγάλη ανάκαμψη στον ξενοδοχειακό κλάδο, παγκοσμίως, προβλέπεται στην έκθεση της Ernst & Young, με τίτλο: «Global Hospitality Insights Top Thoughts for 2014», καθώς οι επενδυτές επιδεικνύουν έντονη επιχειρηματική δραστηριότητα αναζητώντας νέες ευκαιρίες σε ξενοδοχεία το 2014.

Όπως σημειώνεται στην έκθεση, μετά από χρόνια αργής ανάκαμψης και σφιχτών προϋπολογισμών, ο ξενοδοχειακός κλάδος παγκοσμίως επέδειξε μια ισχυρή αναπτυξιακή πορεία το 2013, τάση που αναμένεται να συνεχιστεί και να ενταθεί το 2014.

«Το 2014 θα είναι μια χρονιά ορόσημο για τον ξενοδοχειακό κλάδο της Ελλάδας καθώς οι επίσημες προβλέψεις (Υπουργείο Τουρισμού, ΣΕΤΕ κ.ά.) κάνουν λόγο για σημαντική αύξηση των επισκεπτών στη χώρα μας, φθάνοντας τα 18 εκατ. τουρίστες. Το αυξημένο ποσοστό των αφίξεων, θα συμβάλει σημαντικά στην ενίσχυση των εσόδων των ελληνικών ξενοδοχείων, τα οποία είχαν υποστεί σημαντική οικονομική ζημιά τα τελευταία χρόνια με αποτέλεσμα βασικές μονάδες, τόσο στο κέντρο των Αθηνών όσο και στην περιφέρεια, να έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους ως αποτέλεσμα της οικονομικής κρίσης» σχολιάζει ο διευθύνων σύμβουλος της Εrnt & Young Ελλάδας, Παναγιώτης Παπάζογλου. «Δειλά – δειλά, αλλά σταθερά, από το 2013, ο ξενοδοχειακός κλάδος στη χώρα μας, ανακάμπτει, εμφανίζοντας αυξημένο επενδυτικό ενδιαφέρον. Όπως όλοι γνωρίζουμε ο τομέας του τουρισμού αποτελεί βασικό πυλώνα της ελληνικής οικονομίας. Το ζητούμενο λοιπόν πρέπει να είναι η ενίσχυση και τόνωση του επιχειρηματικού κλίματος στον τουρισμό, μέσα από ένα νέο και ευέλικτο επενδυτικό πλαίσιο για την προσέλκυση επιχειρηματιών καθώς και από τη στοχευμένη επέκταση της τουριστικής περιόδου στην Ελλάδα» καταλήγει ο κ. Παπάζογλου.

Καθώς τα τελευταία πέντε χρόνια σημειώθηκε όχι μόνο περιορισμένη ανάπτυξη νέων ξενοδοχείων, αλλά δεν πραγματοποιήθηκαν και εξαγορές, οι επενδυτές σε παγκόσμιο επίπεδο έχουν επικεντρώσει το ενδιαφέρον τους αλλά και τα κεφάλαια τους σε νέες επενδυτικές ευκαιρίες, προκαλώντας αυξημένη δραστηριότητα στις αγορές κεφαλαίου καθώς και αυξημένες διασυνοριακές ροές κεφαλαίων.

Σύμφωνα με την EY, οι Ασιάτες επενδυτές, αναζητώντας υψηλής ποιότητας επενδύσεις σε σταθερές αγορές, κυριάρχησαν στις παγκόσμιες ξενοδοχειακές συναλλαγές το 2013 και φαίνεται ότι το 2014 θα επαναλάβουν αυτό το υψηλό επίπεδο της δραστηριότητάς τους. Συνδυαστικά, οι επενδυτές από την Κίνα και την Σιγκαπούρη αναμένεται ότι θα αντιπροσωπεύουν πάνω από το 60% των κεφαλαίων που θα επενδυθούν στον ξενοδοχειακό κλάδο εκτός Ασίας.

Πηγή: www.e-travelnews.gr/

Emeis Magazine

Αφήστε μια απάντηση