Αμφίπολη: Νέο βίντεο 3D αποκαλύπτει το μεγαλείο του μυστηριώδη τάφου

Αμφίπολη: Νέο βίντεο 3D αποκαλύπτει το μεγαλείο του μυστηριώδη τάφου
Spread the love

Νέο εκπληκτικό βίντεο στο φως της δημοσιότητας. Δίνει τη δυνατότητα στο θεατή να μπει στα άδυτα του τάφου και να περιπλανηθεί μέσα από μία 3D περιήγηση (Video)

Untitled+13

Τρισδιάστατη απόδοση της εκτιμώμενης επιφάνειας του φυσικού εδάφους (γεωλογικού υποβάθρου) και άλλων δομών στο εσωτερικό του λόφου Καστά, όπως προκύπτει από την ερμηνεία των αποτελεσμάτων της σεισμικής τομογραφικής έρευνας, αποκαλύπτεται σε νέο βίντεο. Η θέση του περιβόλου και της εισόδους της σήραγγας προέρχονται από δορυφορικές εικόνες και φωτογραφίες που έχουν εμφανιστεί στον Τύπο κατά το διάστημα 2012-2014.

Η γεωλογική απεικόνιση του τύμβου αναμένεται να γίνει το επόμενο διάστημα και θεωρείται πως θα μπορούσε να φέρει στο φως ακρίβεια στοιχεία για το εσωτερικό του ταφικού θαλάμου.

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, υπάρχουν κενά στον τύμβο, τα οποία θα μπορούσαν να φιλοξενήσουν με ασφάλεια έναν νεκρικό θάλαμο για πρόσωπο πολύ σημαντικό.

Υπάρχει μάλιστα και μια άποψη ότι στην κορυφή του Τύμβου, εκεί που ήταν ο Λέοντας τοποθετημένος υπήρχε μυστική πύλη εισόδου, εγκλωβισμένη με άμμο, για την περίπτωση βίαιης αποσφράγισης.

 

 

ΠΗΓΗ

Emeis Magazine

Αφήστε μια απάντηση