Αγαπάτε αλλήλους ως εαυτόν

Αγαπάτε αλλήλους ως εαυτόν
Spread the love

pareja-300x233

Σε λίγες λέξεις χωράει όλη η σοφία του κόσμου. Μια φράση που συχνά λέμε αλλά, δυστυχώς, σπάνια εφαρμόζουμε σε όλη της την έκταση. Δεν είναι λίγες οι φορές που μπορεί να αγαπάμε τους άλλους χωρίς να δείχνουμε ίχνος αγάπης για τον εαυτό μας και δεν είναι λίγες οι φορές που μπορεί να αγαπάμε μονάχα τον εαυτό μας αδιαφορώντας για τους γύρω μας. Ο άνθρωπός βλέπετε έχει την τάση και τα πιο απλά να τα κάνει περίπλοκα.

Όταν όμως μιλάμε για αγάπη τα πράγματα είναι απλά. Είμαστε όλοι ανθρώπινα όντα που κάνουν λάθη. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο θα πρέπει να διδάξουμε ο ένας στον άλλον την αγάπη, την καλοσύνη και την συγχώρεση αντί να καταδικάζουμε τον εαυτό μας ή τους άλλους. Μπορούμε να είμαστε πολύ πιο ευτυχείς όταν βλέπουμε και λαμβάνουμε το καλό από τους ανθρώπους και όταν προσφέρουμε το καλό στους ανθρώπους.

Όλοι έχουμε τις αρνητικές και τις θετικές μας πλευρές και όλοι είμαστε διαφορετικοί. Αν αποδεχθούμε ο ένας τον άλλον και δούμε τον διπλανό μας σαν φίλο και αδερφό θα μπορέσουμε να ξεφύγουμε από το σκοτάδι και να βγούμε στο φως μιας ευτυχισμένης ζωής. Φανταστείτε αν όλοι μοιράζαμε απλόχερα την αγάπη της καρδιάς μας και δεν σπέρναμε το μίσος και την διχόνοια στο πέρασμα μας. Φανταστείτε ένα θαυμάσιο κόσμο που θα είχαμε δημιουργήσει και σε πόσο μεγάλη αρμονία θα ζούσαμε με τους άλλος.

Ο κάθε ένας από εμάς μπορεί να έχει τη δική του πίστη του αλλά πρέπει να σέβεται τις πεποιθήσεις των άλλων και τα έθιμα του και μην καταφέρετε εναντίον του. Οι πρόγονοί μας πολέμησαν και έδωσαν τη ζωή τους για να έχουμε την ελευθερία να έχουμε τις δικές μας πεποιθήσεις χωρίς να φοβόμαστε για αυτό. Οι άνθρωποι έχουν χρησιμοποιήσει το όνομα του Θεού (του όποιου Θεού) για να διαπράξουν πολλά εγκλήματα πιστεύοντας, εντελώς ανόητα, ότι πράττουν το θέλημα του. Πιστεύω ότι ο Θεός δεν επιθυμεί τον θάνατο ή την δίωξη κανενός επειδή πιστεύει σε κάτι διαφορετικό ή προσεύχεται με διαφορετικό τρόπο. Ο Χριστός μας δίδαξε να αγαπάμε ο ένας τον άλλον και όχι να μισούμε. Μας δίδαξε την αποδοχή και την συγχώρεση και όχι την βία και το ανάθεμα.

Η αγάπη, η ευγένεια, η καλοσύνη, η χαρά, η ειρήνη προς και με τους άλλους θα φωτίσουν εξίσου και την δική μας ζωή. Ας συνειδητοποιήσουμε ότι ο καθένας είναι διαφορετικός και ας ζήσουμε όλοι μαζί με ειρήνη και αρμονία. Ο Χριστιανισμός είναι θρησκεία που έχει κηρύξει την αγάπη. Και αυτή η αγάπη είναι πάνω από χρυσοποίκιλτα ράσα και ακριβές εικόνες, είναι πάνω από μεγάλους σταυρούς και άλλα ανθρώπινα κατασκευάσματα. Αυτή η αγάπη είναι η αγάπη που ανασταίνει ζωές και ψυχές καθημερινά.

Πηγή

Emeis Magazine

Αφήστε μια απάντηση