Αύξηση του αριθμού των τουριστών σε Ελλάδα, Ισπανία, Τουρκία και Κύπρο

Αύξηση του αριθμού των τουριστών σε Ελλάδα, Ισπανία, Τουρκία και Κύπρο
Spread the love

A

Όλα δείχνουν ότι -περιλαμβανομένων και των επισκεπτών της κρουαζιέρας- ο αριθμός των τουριστών από το εξωτερικό στη χώρα μας θα κινηθεί τη φετινή σεζόν υψηλότερα από το περυσινό ρεκόρ των, περίπου, 20 εκατ. αφίξεων.

Σύμφωνα με στοιχεία της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ), οι αεροπορικές αφίξεις από το εξωτερικό στα αεροδρόμια της χώρας για το διάστημα Ιανουαρίου – Απριλίου παρουσίασαν αύξηση κατά 21% φθάνοντας σε 1,81 εκατ. έναντι 1,5 εκατ. την ίδια περίοδο του 2013. Το μεγαλύτερο μερίδιο της αύξησης προέρχεται από τις αφίξεις στην Αθήνα.
Σε ό,τι αφορά τον Απρίλιο η αύξηση των αφίξεων από το εξωτερικό σε όλα τα αεροδρόμια έφθασε σε ποσοστό 33,9%. Επίσης, σημάδια ανάκαμψης δείχνει και η εγχώρια ταξιδιωτική κίνηση, καθώς οι αεροπορικές αφίξεις εσωτερικού για το τετράμηνο αυξήθηκαν κατά 9,7% φθάνοντας σε 1,42 εκατομμύρια. Σε ό,τι αφορά τον Απρίλιο οι αφίξεις εσωτερικού αυξήθηκαν κατά 29,8%.
Μέχρι στιγμής οι κρατήσεις εξελίσσονται ανοδικά σχεδόν απ’ όλες τις βασικές αγορές. Μόνο ερώτημα αποτελεί η αγορά της Ρωσίας από την οποία καταγράφηκε ισχυρή αύξηση των αφίξεων τους πρώτους μήνες, αλλά για το υπόλοιπο της σεζόν καταγράφεται επιβράδυνση στις κρατήσεις.

Ισπανία: Προς νέο ρεκόρ αφίξεων τουριστών από το εξωτερικό οδεύει και η Ισπανία. Το πρώτο τετράμηνο του 2014 οι αφίξεις τουριστών αυξήθηκαν κατά 9,2% φθάνοντας σε 15,34 εκατ.
Οι αφίξεις αυξήθηκαν από τη Βρετανία (6,5%), τη Γερμανία (11,3%) και τη Ρωσία (5,5%), ενώ μειώθηκαν από την Πορτογαλία (3%) και την Ιρλανδία (2,2%). Τον Απρίλιο οι αφίξεις αυξήθηκαν κατά 13,2%.

Τουρκία: To πρώτο τετράμηνο οι αφίξεις αυξήθηκαν κατά 5,1% ξεπερνώντας τα 7 εκατ. έναντι 6,65 εκατ. την ίδια περίοδο πέρυσι.
Αύξηση παρουσιάζουν οι αφίξεις από τη Βρετανία (8,9%), τη Ρωσία (6,9%) και την Ελλάδα (23,5%) και πτώση από τη Γερμανία (3,2%) και τη Γαλλία (0,6%). Τον Απρίλιο οι αφίξεις αυξήθηκαν κατά 8,2%.

Κύπρος: Οι αφίξεις στην Κύπρο αυξήθηκαν κατά 1,4% στο τετράμηνο, φθάνοντας σε 344.435.
Αύξηση παρουσιάζουν οι αφίξεις από τη Βρετανία (1,2%) και τη Ρωσία (11,8%) και πτώση από τη Γερμανία (27,7%) και την Ελλάδα (3,2%). Τον Απρίλιο οι αφίξεις αυξήθηκαν κατά 11,4%.

 

Πηγή

Emeis Magazine

Αφήστε μια απάντηση