Affiliate Marketing: Τι είναι; Πως μπορώ να βγάλω λεφτά;

Affiliate Marketing: Τι είναι; Πως μπορώ να βγάλω λεφτά;
Spread the love

071f223

Στη δύσκολη περίοδο που διανύουμε το Internet μας δίνει τη δυνατότητα να έχουμε ένα κανονικό ή συμπληρωματικό εισόδημα ανάλογα με τα μέσα που έχουμε και τον χρόνο που μπορούμε να διαθέσουμε. Είναι απλό: Μια ιστοσελίδα, ένα προσωπικό blog ή ακόμα και ένα facebook page ή facebook account με αρκετούς φίλους είναι αρκετά ώστε να μπορέσουμε να ξεκινήσουμε να έχουμε ένα επιπλέον εισόδημα από 20€ με 30€ το μήνα έως μερικές χιλιάδες ευρώ.

Βλέπεις να διαφημίζονται μεγάλα brands σε άλλες ιστοσελίδες και αναρωτιέσαι πώς γίνεται αυτό; Επισκέπτεσαι σελίδες που διαφημίζουν εταιρείες και προϊόντα και αναρωτιέσαι πώς βγάζουν χρήματα αυτοί που τα διαχειρίζονται;

Η απάντηση είναι, τις περισσότερες φορές, μια: Affiliate Marketing

Το affiliate marketing περιγράφει τη σχέση που μεταξύ ενός εμπόρου (διαφημιζόμενου) και ενός affiliate (publisher), όπου ο δεύτερος προωθεί επισκέπτες στη σελίδα του πρώτου και πληρώνεται μόνο εφόσον πραγματοποιηθεί από τον χρήστη μια συγκεκριμένη ενέργεια που μπορεί να είναι πώληση ενός προϊόντος, εγγραφή σε κάποια υπηρεσία, συμπλήρωση φόρμας ενδιαφέροντος κλπ.

Το affiliate marketing μετρά ήδη 20 χρόνια παρουσίας στο εξωτερικό και αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του marketing plan μεγάλων brands. Στην Ελλάδα μετρά μόλις 5 χρόνια οργανωμένης παρουσίας και ήδη πολλά ελληνικά και διεθνή brands εμπιστεύονται και επενδύουν στο νέο αυτό κανάλι διαφήμισης που είναι απόλυτα μετρήσιμο και συνδέεται απευθείας με τις πωλήσεις. Μην ξεχνάμε ότι η πληρωμή προς τους συνεργάτες/affiliates πραγματοποιείται μόνο εφόσον πραγματοποιηθεί η επιθυμητή ενέργεια. Χαρακτηριστικά παραδείγματα εταιρειών στην Ελλάδα με δυνατή παρουσία στον χώρο του affiliate marketing είναι η Groupon, η Golden Deals, η Folli Follie, η Cosmote, το Electro World, το Media Markt, η Aegean Airlines, o Μουστάκας, η Nespresso και πάρα πολλές ακόμα ελληνικές και ξένες εταιρείες. Το κέρδος λοιπόν για τις επιχειρήσεις είναι δεδομένο και χωρίς κανένα ρίσκο.

Ποιο είναι το κέρδος για τον affiliate όμως και πόσο μπορεί να είναι αυτό;

Ένα μεγάλο πλεονέκτημα για sites γενικού περιεχομένου & blogs είναι η δυνατότητα πρόσβασης σε μεγάλα brands που διαφορετικά ενδεχομένως να μην είχαν, κάτι που προσδίδει αφενός αξιοπιστία στη σελίδα αλλά και την ευκαιρία σημαντικού οικονομικού οφέλους για τον affiliate.

Ένα άλλο πλεονέκτημα είναι οι δυνατότητες ανάπτυξης περαιτέρω υπηρεσιών προς τους χρήστες αλλά και ο εμπλουτισμός του περιεχομένου των σελίδων μέσα από την προβολή και προώθηση των υπηρεσιών και των προϊόντων που παρέχονται από τους διαφημιζόμενους.

Οι δυνατότητες είναι απεριόριστες και δεν σταματούν εδώ. Ιδιαίτερα δημοφιλείς είναι οι σελίδες που χτίστηκαν αποκλειστικά επάνω στο affiliate marketing και προσφέρουν σημαντική υπηρεσία προς τους χρήστες. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελούν οι σελίδες που συγκεντρώνουν και προωθούν προσφορές από τα deal sites, οι γνωστοί πλέον deal aggregators. Το BonusDeals.gr αποτελεί τον μεγαλύτερο deal aggregator στην Ελλάδα και δίνει στους χρήστες τη δυνατότητα γρήγορης αναζήτησης και σύγκρισης χιλιάδων διαθέσιμων προσφορών.
Η σελίδα διαθέτει έξυπνα φίλτρα αναζήτησης περιοχής, κατηγορίας, τιμής, ιστοσελίδας προσφορών ακόμα και ποσοστού έκπτωσης. Ο χρήστης μπορεί να χρησιμοποιήσει όποιο φίλτρο επιθυμεί καθώς και να κάνει συνδυασμό αυτών ώστε να βρει το καλύτερο deal. Η αναζήτηση μιας προσφοράς γίνεται πιο απλή από ποτέ. Τα φίλτρα διευκολύνουν τον επισκέπτη να βρει ακριβώς την προσφορά που καλύπτει τις ανάγκες του με βάση τα κριτήρια που ο ίδιος θέτει. Η αναζήτηση μπορεί να γίνει όχι μόνο με βάση την πόλη (Αθήνα), αλλά με βάση συγκεκριμένη περιοχή (Γλυφάδα), συγκεκριμένη κατηγορία (κομμωτήριο), τιμή (έως 50€) και ποσοστό έκπτωσης (50%).

Πρόσφατα έγινε διαθέσιμη και η mobile εφαρμογή για IOS συσκευές που παρέχει στον χρήστη ακόμα περισσότερες επιλογές, όπως αξιολόγηση μιας προσφοράς, προσθήκης στα αγαπημένα και δυνατότητα ενημέρωσης μέσω e-mail πριν τη λήξη της προσφοράς.

Ο Νίκος Παπαδόπουλος, ιδιοκτήτης της Digital Tempo και υπεύθυνος λειτουργίας του BonusDeals.gr, αναφέρει: ‘Η ιστοσελίδα δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να βρουν ακριβώς αυτό που χρειάζονται, να συγκρίνουν προσφορές από σχεδόν όλα τα deal sites που υπάρχουν στην ελληνική -και όχι μόνο- αγορά ώστε να κάνουν το καλύτερο deal αφού οι περισσότερες προσφορές και προϊόντα προσφέρονται με εκπτώσεις έως και -90%!”.

AAEAAQAAAAAAAALqAAAAJGI0YzlkMzNiLWFlMGYtNGNhNi04ZGI1LTI5NjVmNTZlNTgwOA του Νίκο Παπαδόπουλου
CEO of DigitalTempo.gr

Emeis Magazine

Αφήστε μια απάντηση