6 τρόποι για να κάνετε τον χρόνο «να κυλάει πιο αργά»

6 τρόποι για να κάνετε τον χρόνο «να κυλάει πιο αργά»
Spread the love

xronos88-612x382

Από τη στιγμή που θα περάσετε τα 30, οι γιορτές για τα γενέθλια και την Πρωτοχρονιά χάνουν τη μοναδικότητά τους. Έχετε μετακινηθεί πλέον από τις μεγάλες γιορτές που κάνατε κάθε χρόνο, στις γιορτές κάθε δεκαετία. Είναι αλήθεια λοιπόν – κάθε χρόνος περνά όλο και πιο γρήγορα. Υπάρχει τρόπος για να το εμποδίσουμε αυτό; Τι μπορούμε να κάνουμε για να επιβραδύνουμε τον γρήγορο ρυθμό της ζωής;

Παρακάτω σας δίνουμε 6 τρόπους που θα σας βοηθήσουν να επιβραδύνετε τον ρυθμό της ζωής που φαίνεται να τρέχει ολοένα και πιο γρήγορα:

1. Αξιοποιήστε τα πρωινά σας

Ξυπνάτε, πηγαίνετε στη δουλειά, γυρίζετε στο σπίτι και μετά κάνετε ξανά τα ίδια. Σας θυμίζει κάτι αυτό; Θα πρέπει να αφιερώσετε κάποια πρωινά στον εαυτό σας, ακόμη κι αν αυτό σημαίνει ότι θα ξυπνάτε 15 λεπτά νωρίτερα. Δώστε στον εαυτό σας αυτά τα λίγα επιπλέον λεπτά έτσι ώστε να έχετε πραγματικά χρόνο να καθίσετε να απολαύσετε το πρωινό σας και να κάνετε σχέδια για την υπόλοιπη ημέρα. Αυτή τη φορά κάντε κάτι για τον εαυτό σας. Διαβάστε ειδήσεις, τεντωθείτε, φτιάξτε μια λίστα με τα πράγματα που θέλετε να κάνετε, χαλαρώστε για λίγο και διεκδικήστε πίσω αυτό το πολύ σημαντικό μέρος της ημέρας.

2. Εστιάστε στη στιγμή που ζείτε όπου κι αν βρίσκεστε

Η ζωή είναι σαν να ανεβαίνετε πάνω σε ένα βουνό: ανησυχείτε τόσο πολύ για να φτάσετε τον στόχο σας που μερικές φορές ξεχνάτε να σταματήσετε και να απολαύσετε τη θέα. Σταματήστε να ανησυχείτε για το μέλλον και για το παρελθόν και δώστε έμφαση στη στιγμή που ζείτε τώρα. Μάθετε μερικές απλές τεχνικές διαλογισμού. Χαλαρώστε για λίγο, επιβραδύνετε την αναπνοή σας και χρησιμοποιήστε όλες τις αισθήσεις σας για να εξετάσετε τα πάντα γύρω σας. Αφιερώστε λίγα λεπτά κάθε μέρα και αυτό θα σας βοηθήσει να εστιάσετε στο σήμερα.

3. Δημιουργήστε καινούριες εμπειρίες

Ο κόσμος είναι γεμάτος ευκαιρίες για να κάνετε κάτι καινούριο. Γιατί να μην δώσετε στον εαυτό σας την ευκαιρία να κάνει κάτι; Μήπως κάποιος από τους φίλους ή τους συγγενείς σας έχει γενέθλια σε λίγες ημέρες; Μπορείτε να οργανώσετε ένα πάρτι. Ή οργανώστε κάτι για φιλανθρωπικούς σκοπούς – ίσως για παράδειγμα κάποιες αθλητικές εκδηλώσεις. Αν σας ενδιαφέρει το μαγείρεμα, παρακολουθήστε μαθήματα μαγειρικής. Σας αρέσει το διάβασμα; Ανταλλάξτε βιβλία με φίλους.

Ο κόσμος στην πραγματικότητα αποτελεί το καταφύγιό σας (σε οποιαδήποτε ηλικία!). Όταν δημιουργείτε καινούριες εμπειρίες εμποδίζετε τις ημέρες και τις εβδομάδες από το να μοιάζουν ίδιες.

4. Κρατήστε ημερολόγιο

Ένα από τα μικρότερα πράγματα που μπορούν να κάνουν τεράστια διαφορά, είναι να γράφετε σε ένα ημερολόγιο. Πόσοι από εμάς μπορούμε να πούμε τι κάναμε κάθε βράδυ την περασμένη εβδομάδα χωρίς να χρειάζεται να κοπιάζουμε προκειμένου να το θυμηθούμε; Το να γράφετε σε ένα ημερολόγιο σας αναγκάζει να σταματάτε και να σκέφτεστε επιβραδύνοντας έτσι τον ρυθμό σας. Η περιστασιακή ανασκόπηση θα συμβάλλει στην ενίσχυση των αναμνήσεων στο μυαλό σας και θα σας βοηθήσει να νιώσετε ότι οι μήνες είναι στην πραγματικότητα πληρέστεροι και κυλούν πιο αργά.

5. Κάντε αλλαγές

Μπορεί να πρόκειται για μια μεγάλη αλλαγή, όπως το σπίτι που μένετε ή κάτι πιο μικρό, όπως η θέση του καναπέ στο καθιστικό σας. Μπορείτε να αλλάξετε τη διαδρομή όταν πηγαίνετε στη δουλειά ή το μέρος που πηγαίνετε για φαγητό το Σαββατοκύριακο. Το να κάνετε κάτι διαφορετικό φεύγοντας από την κανονική ρουτίνα σας επηρεάζει πολύ το μυαλό.

6. Απολαύστε την κάθε εποχή

Αφιερώστε χρόνο για να παρατηρήσετε τις λεπτές αποχρώσεις της κάθε εποχής, τη βλάστηση των φύλλων στα δέντρα, τη μυρωδιά του φρεσκοκομμένου γρασιδιού ή των υγρών φύλλων του φθινοπώρου. Σταθείτε να θαυμάσετε τις εποχές που συνεχώς αλλάζουν γύρω σας. Μάθετε να αγαπάτε τα τοπικά εποχιακά τρόφιμα κι επισκεφτείτε τα πλησιέστερα καταστήματα. Καταναλώστε εποχιακά τρόφιμα και μαγειρέψτε κάτι διαφορετικό στηρίζοντας παράλληλα τις τοπικές επιχειρήσεις.

Emeis Magazine

Αφήστε μια απάντηση