5 tips για δυνατούς ανθρώπους

5 tips για δυνατούς ανθρώπους
Spread the love

5_tips_gia_dunatous_anthropous_1 - ΑντίγραφοΘαυμάζουμε τους ανθρώπους που η παρουσία τους στο χώρο αποπνέει σιγουριά. Θεωρούμε πως τέτοιοι άνθρωποι χειρίζονται καλά τη ζωή τους και κάνουν αυτό που πραγματικά επιθυμούν. Ποια είναι μερικά από τα tips που μπορείτε να εφαρμόσετε για να γίνετε και εσείς δυνατοί άνθρωποι;

1.Επενδύστε στη σαφήνεια και τη συντομία

Ναι, μας αρέσει να μιλάμε πολύ και να αναλύουμε τα πάντα, από την αγαπημένη μας συνταγή για φασολάκια έως την προαγωγή μας. Στην επικοινωνία μας με τους άλλους, όμως, όταν θέλουμε να διεκδικήσουμε κάτι ή να δηλώσουμε μια απόφαση που πήραμε (για παράδειγμα, για το τέλος μιας σχέσης), αυτό που θα μας βοηθήσει δεν είναι τα πολλά λόγια, αλλά ο σαφής τρόπος με τον οποίο θα εκφράσουμε ό,τι θέλουμε και η συντομία του λόγου μας. Λίγες, ξεκάθαρες φράσεις και χωρίς απολογίες ή δικαιολογίες: κανείς δε μας ζητά –και δε θα πρέπει να μας ζητά− να απολογούμαστε κάθε ώρα και στιγμή.

2.Συμπεριφερθείτε σε όλους τους ανθρώπους με τον ίδιο τρόπο

Όλοι οι άνθρωποι είναι ίσοι, από το γενικό διευθυντή μιας πολυεθνικής μέχρι τον ψιλικατζή μας. Αλλάζουμε το ύφος της ομιλίας μας και τον τόνο της (επίσημος, φιλικός, χαλαρός, επαγγελματικός, κλπ.) ανάλογα με το πρόσωπο στο οποίο απευθυνόμαστε, αλλά τα βασικά μένουν ίδια: είμαστε ευγενικοί, χαιρετάμε τους άλλους, χαμογελάμε, ευχαριστούμε όταν χρειάζεται κ.ό.κ. Μην παρασύρεστε από το κοινωνικό στάτους κάποιου για να φερθείτε διαφορετικά σε αυτόν: εκτός του ότι έτσι κάνετε διακρίσεις και τοποθετείτε ταμπέλες σε ανθρώπους, κάτι τέτοιο σας κάνει εύκολους στόχους εντυπωσιασμού.

3.Μη γκρινιάζετε· μετατρέψτε τις δυσκολίες σε προκλήσεις

Από το χρόνο που δεν επαρκεί έως τις τιμές του σουπερ μάρκετ, μπορούμε να βρούμε πολλές αφορμές για γκρίνια. Η γκρίνια, όμως, μας γεμίζει αρνητισμό και άγχος, αλλά και ενοχλεί τους άλλους γύρω μας. Καμιά γυναίκα δε θέλει ένα σύντροφο που της ψήνει το ψάρι στα χείλη και κανένα παιδί δεν ευχαριστιέται όταν η μητέρα του το ζαλίζει με τα παράπονά της. Αντιμετωπίστε την κάθε δυσκολία ως πρόκληση και παλέψτε τη με αυτοπεποίθηση, δείτε τη θετική πλευρά των πραγμάτων και βρείτε μια αντικειμενική λύση ως εξωτερικός παρατηρητής. Ζητήστε βοήθεια όταν τη χρειάζεστε, αλλά μην περιγράφετε τα βάσανά σας στους άλλους ολημερίς.

4.Κάνετε πράγματα που σας ευχαριστούν

5_tips_gia_dunatous_anthropous_2Τα κοινωνικά πρότυπα είναι καλά για να μας δίνουν την κατεύθυνση προς την οποία οδηγείται η κοινωνία στην οποία ζούμε, όχι για να κατευθύνουν τη ζωή μας. Η ζωή είναι μικρή και είναι λάθος αντί να τη ζούμε όπως εμείς θέλουμε με πράγματα που μας ευχαριστούν, να ακολουθούμε τις επιταγές άλλων. Επιλέξτε τη δουλειά, το χόμπι, τον τρόπο ζωής που σας αρέσει, γιατί εσείς θα τα ζήσετε όλα αυτά. Επιλέξτε ανθρώπους στη ζωή σας που σας ευχαριστούν και που είναι σημαντικοί για εσάς, όχι κάποιους που σας επέβαλλε ο σύντροφος ή η οικογένειά σας. Εν μέσω κρίσης, σίγουρα είναι δύσκολο να κάνουμε ό,τι μας αρέσει· αναγκαστικά, θα κάνουμε παραχωρήσεις σε κάποια πράγματα. Προσοχή, όμως: όσες παραχωρήσεις και αν κάνετε, βάλτε άλλα πράγματα που σας ευχαριστούν στον αντίποδα (πχ., δουλειά και χόμπι) και μη λέτε «ναι» σε πράγματα που αλλοιώνουν το χαρακτήρα σας, καθώς αργά ή γρήγορα θα βγείτε ζημιωμένοι.

5.Μάθετε πώς να βγαίνετε και να ταξιδεύετε μόνοι

Δεν μπορούμε να κάνουμε τα πάντα μαζί με άλλους ανθρώπους, ούτε μπορούμε να ζητάμε από τους άλλους να αλλάξουν το πρόγραμμά τους για εμάς ή να δέχονται ό,τι τους ζητάμε. Συχνά πρέπει να κάνουμε πράγματα μόνοι μας, είτε αυτό περιλαμβάνει μια βραδινή έξοδο για ένα ποτό ή ολιγοήμερες διακοπές. Δεν υπάρχει τίποτε το αξιολύπητο ή το καταθλιπτικό σε μια μοναχική έξοδο: μπορείτε να γνωρίσετε τον εαυτό σας και να ζήσετε εμπειρίες ξεκάθαρα μέσα από τα δικά σας μάτια, χωρίς το φίλτρο που κάποιος άλλος παρεμβάλλει, να νιώσετε ελεύθεροι/-ες, ακόμη και να κάνετε νέες γνωριμίες. Τολμήστε λοιπόν, να αναλάβετε την ευθύνη του εαυτού σας και να μάθετε να ζείτε χωρίς να εξαρτάστε από τους άλλους.

Της Αναστασία Καρούτη
ΠΗΓΗ

Emeis Magazine

Αφήστε μια απάντηση