4 Τρόποι για να αυξήσετε την ζωτικότητά σας

4 Τρόποι για να αυξήσετε την ζωτικότητά σας
Spread the love

healing

Υπάρχει μια ζωτική ενέργεια που περνά μέσα από το σώμα μας. Ακόμα κι αν καθόμαστε σιωπηλοί και ακίνητοι, μπορούμε να την αισθάνόμαστε να κινείται ασταμάτητα.
Αυτή η ενέργεια κάνει την καρδιά μας χτυπάει, τη δημιουργικότητά μας να ρέει, και ενεργοποιεί τα συναισθήματα και τις σκέψεις μας.
Είναι αυτή που μας δίνει τη δυνατότητα να αναπνέουμε, να εξερευνούμε και να θέτουμε τις προθέσεις μας.

Αυτή η ενέργεια είναι η δύναμη της ζωής μας.

Βρισκόμενη σε διαρκή κίνηση, δίνει στο σώμα μας ζωτικότητα και υγεία.

Είναι η δική μας έμφυτη σοφία που καθοδηγεί τις δράσεις και τις συμπεριφορές μας.
Όταν η ζωτικότητα μας είναι υψηλή, τότε νιώθουμε ζωντάνια, είμαστε υγιείς και έχουμε καλή αυτοσυγκέντρωση.

Ωστόσο, όταν η ζωτικότητά μας είναι χαμηλή, αισθανόμαστε θολωμένοι, άρρωστοι και αποσυνδεδεμένοι.

Μπορεί να υπάρχει κάτι που εμποδίζει τη ζωτικότητά μας να εκφράζεται πλήρως πράγμα το οποίο μπορεί να οδηγήσει τελικά στην πρόκληση ασθενειών, την κατάθλιψη και το στρες.

Παρακάτω υπάρχουν 4 τρόποι με τους οποίους μπορείτε να ενισχύσετε τη ζωτικότητά σας και να παραμείνετε υγιείς, σωματικά και πνευματικά.

Επίγνωση

Η επίγνωση είναι η κατάσταση εκείνη κατά την οποία βρίσκεσαι στο παρόν. Όταν είμαστε συνειδητοί, παραμένουμε στο παρόν έχοντας πλήρη επίγνωση του σώματος και της αναπνοής μας. Μπορούμε να αισθανθούμε τη ζωτικότητά μας και να παρατηρήσουμε εαν ρέει με θετικότητα ή όχι. Η συνειδητότητα μας δίνει επίσης τη δυνατότητα να δούμε και να αισθανθούμε καθαρά τα συναισθήματα μας, ενώ παράλληλα μας κρατά επικεντρωμένους σε ό,τι είναι σημαντικό για τη δημιουργία μια όμορφης ζωής.

Ευγνωμοσύνη

Ευγνωμοσύνη είναι η έκφραση ευχαριστιών. Συχνά, όταν η ζωτικότητά μας είναι χαμηλή, σημαίνει οτι έχουμε επικεντρωθεί σε κάτι που δεν πάει καλά στη ζωή μας. Εάν αλλάξουμε την οπτική γωνία μας και αισθανθούμε ευγνωμοσύνη, θα νιώσουμε αυτόματα την ενέργεια της αγάπης και της ικανοποίησης. Η Ευγνωμοσύνη μας επιτρέπει να δούμε όλα τα καταπληκτικά πράγματα που έχουμε στη ζωή μας και μας δημιουργεί την πρόθεση να αποκτήσουμε ακόμα περισσότερους λόγους για να είμαστε ευγνώμονες.

Ποιοτική Διατροφή

Η τροφή μας είναι τελικά εκείνη που δημιουργεί και συντηρεί το σώμα το οποίο μας φιλοξενεί. Η τροφή περιέχει υλικά τα οποία χτίζουν τα κύτταρά μας, τα οστά, τους μυς και τα όργανα μας. Με την αύξηση τροφίμων που περιέχουν υψηλή ενέργεια, όπως τα φρέσκα φρούτα και λαχανικά θα δώσουμε στη ζωτική μας ενέργεια ένα περιβάλλον που είναι καθαρό και ζωντανό το οποίο θα της επιτρέψει να ρέει με ευκολία.

Άσκηση

Η άσκηση είναι ένα σημαντικό μέρος κάθε υγιούς τρόπου ζωής. Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένες ασκήσεις που θα μας βοηθήσουν να αυξηθεί η ζωτικότητά μας και θα μας δώσουν την ήρεμη ενέργεια που χρειαζόμαστε για να αντιμετωπίσουμε οποιαδήποτε κατάσταση με ηρεμία, προσοχή και φροντίδα. Το περπάτημα ή οι ασκήσεις με αργές κινήσεις όπως η Γιόγκα και το Τάι Τσι πραγματικά βοηθούν να οικοδομήσουμε την ενέργεια του σώματός μας, χωρίς να το κοπιάζουμε και να του προκαλούμε περισσότερο στρες και μεγαλύτερη έλλειψη ζωτικότητας. Αυτές οι ασκήσεις μας διδάσκουν πως να ακολουθούμε την αναπνοή μας, να μένουμε στο παρόν, και να ισορροπούμε μας το σώμα μας από τη καθημερινή κούραση.

Έχοντας επίγνωση της ζωτικής μας ενέργειας είναι το πρώτο βήμα για την αύξηση της. Ας αφιερώσουμε λίγο χρόνο για να συνειδητοποιήσουμε πως αισθανόμαστε. Είμαι ενεργητικός και χαρούμενος; Αν όχι, όλα αυτά θα περάσουν εάν ακολουθήσουμε τα παραπάνω βήματα ξεκινώντας με το να ζούμε στο παρόν.

Κλείστε τα μάτια σας, καθίστε ήσυχα, αναπνεύστε, και αισθανθείτε την ενέργειά σας, τη δύναμη της ζωής που ρέει μέσα σας και θα την αντιληφθείτε άμεσα.

Μωυσής
ΠΗΓΗ

Emeis Magazine

Αφήστε μια απάντηση