3ος Ετήσιος Ναξιακός Αγώνας Ορεινής Ποδηλασίας

3ος Ετήσιος Ναξιακός Αγώνας Ορεινής Ποδηλασίας
Spread the love

Αγώνας υψηλού βαθμού τεχνικής δυσκολίας σε μοναδική διαδρομή 20km την καρδιά της καταπράσινης Τραγαίας

NAXOS_MTB_4_CREDIT_Geronimo Remoundos

Την Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2015, η Νάξος θα φιλοξενήσει, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, τον αγώνα ορεινής ποδηλασίας Naxos Mountain Bike Race.

Η εκκίνηση του αγώνα θα δοθεί από το γραφικό χωριό Σαγκρί (11 χιλιόμετρα από την Χώρα) στις 12:00. Η απαιτητική διαδρομή συνολικής απόστασης 20 χλμ, έχει ως αφετηρία το Σαγκρί, διασχίζοντας περιμετρικά τα γραφικά χωριά Δαμαλά και Δαμαριώνα, και, κυκλώνοντας τους πρόποδες του βουνού Προφήτη Ηλία (μία φορά για την εφηβική κατηγορία και δύο φορές για την κατηγορία των ενηλίκων), καταλήγει και πάλι στο Σαγκρί. Φόντο της διαδρομής είναι η κορυφή του Ζα, το υψηλότερο βουνό των Κυκλάδων, συναντώντας αξιοθέατα όπως τη Μονή Τιμίου Σταυρού -Πύργος Μπαζαίου (17ος αιώνας) και το Κάστρο του Απαλίρου.

Τα υψομετρικά της διαδρομής είναι 470 μέτρα, τα οποία κερδίζονται σταδιακά με μεγάλες κλίσεις να υπάρχουν σε λίγα σημεία. Για τους τολμηρούς λάτρεις της ορεινής ποδηλασίας υπάρχει μία γρήγορη κατάβαση 1300 μέτρων καθώς και ένα τεχνικό πέρασμα από μία κοίτη ποταμού. Η μικρή διαδρομή των 10 χιλιομέτρων είναι σχεδιασμένη για έφηβους 12 έως 17.

Για να δείτε την αγωνιστική διαδρομή, χρησιμοποιήστε τον σύνδεσμο: https://www.strava.com /activities /394112751

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ:
Α) Διαδρομή 20 km
– Ανδρών: 18-35 ετών, 36-49 ετών, 50 ετών και άνω.
– Γυναικών ενιαίο: 18 ετών και άνω.
Β) Διαδρομή 10 km
– Εφηβικό αγόρια: 12-17 ετών.
– Εφηβικό κορίτσια: 12-17 ετών.

ΕΓΓΡΑΦΕΣ:
Προεγγραφή στο http://bit.ly/1iCC6IX μέχρι τις 16/10 και την ημέρα του αγώνα 18/10 μέχρι τις 11:30. Κόστος εγγραφής για τους ενήλικες 5 ευρώ. Οι έφηβοι συμμετέχουν δωρεάν.

Απαραίτητη προϋπόθεση για την συμμετοχή στον αγώνα είναι η χρήση προστατευτικού κράνους. Ποδήλατα και κράνη υπάρχουν προς ενοικίαση σε καταστήματα στην πόλη της Νάξου. Σημειώστε ότι εξοπλισμός (ποδήλατα, κράνη κλπ.) δεν θα είναι διαθέσιμος στο χώρο του
αγώνα.

Τον αγώνα διοργανώνει η Island Events (www.islandevents.gr) υπό την αιγίδα του Πολιτιστικού και Αθλητικού Φορέα του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων ΝΟ.Π.Π.Α.Π.Π.Π.Α (Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού, Αθλητισμού, Περιβάλλοντος, Παιδείας Πρόνοιας, και Αλληλεγγύης του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων).

MTB-Poster-2015

NAXOS_MTB_2_CREDIT_Geronimo Remoundos

NAXOS_MTB_3_CREDIT_Michele Witteveen_inaxos.com

NAXOS_MTB_1_Credit_Geronimo Remoundos

Emeis Magazine

Αφήστε μια απάντηση