300 Αμερικανοί φοιτητές στη Θεσσαλονίκη

300 Αμερικανοί φοιτητές στη Θεσσαλονίκη
Spread the love

300 Αμερικανοί φοιτητές στη Θεσσαλονίκη, στο American College of Thessaloniki/ ΑCT μέσω του προγράμματος Study Abroad

Study Abroad

Τριακόσιους φοιτητές Αμερικανικών πανεπιστημίων υποδέχεται το American College of Thessaloniki – ACT (το μεταλυκειακό μη κερδοσκοπικό εκπαιδευτικό ίδρυμα του Κολλεγίου Ανατόλια) κατά το τρέχον ακαδημαϊκό εξάμηνο. Οι φοιτητές προέρχονται από εξαιρετικά πανεπιστημιακά ιδρύματα των ΗΠΑ όπως τα Brown University, Rutgers University, University of Illinois Chicago, University of Mississippi κ.ά. και πρόκειται να παρακολουθήσουν τα μαθήματα του φθινοπωρινού τους εξαμήνου στο ACT μέσω του προγράμματος Study Abroad.

Ο εκπαιδευτικός οργανισμούς αποτελεί τον πιο δημοφιλή ακαδημαϊκό προορισμό στην Ελλάδα για Αμερικανούς φοιτητές – από το 1997 όταν ξεκίνησε το πρόγραμμα Study Abroad, έχουν έρθει 3.000 ξένοι φοιτητές για σπουδές στη Θεσσαλονίκη. Την ακαδημαϊκή χρονιά 2014- 2015 το ACT φιλοξένησε 500 συνολικά φοιτητές, τον μεγαλύτερο αριθμό Αμερικανών φοιτητών που έχει έρθει μέχρι σήμερα στη Θεσσαλονίκη, και την Ελλάδα και τη Νοτιοανατολική Ευρώπη σε μία ακαδημαϊκή χρονιά. Τον ίδιο αριθμό φοιτητών από Πανεπιστήμια της Αμερικής αναμένεται να φιλοξενήσει και φέτος το ACT.

Στο πλαίσιο του προγράμματος σπουδών τους, οι φοιτητές προσφέρουν χιλιάδες πολύτιμες ώρες εθελοντικής εργασίας σε νοσοκομεία, εκκλησίες, κέντρα νεότητας, σχολεία συνδράμοντας το έργο σωματείων και οργανώσεων στη Θεσσαλονίκη. Η εμπειρία των περασμένων ετών έδειξε ότι οι ίδιοι γίνονται οι καλύτεροι πρεσβευτές της Ελλάδας καθώς μεταφέρουν στην πατρίδα τους εξαιρετικές εντυπώσεις και τις πολύ όμορφες εμπειρίες τους από την παραμονή τους στην Ελλάδα. Τέλος, έχει υπολογιστεί πως η παρουσία τους αποφέρει τουλάχιστον 7 εκ. ευρώ στην τοπική οικονομία.

Το πρόγραμμα Study Abroad, αποτελεί ένα αντιπροσωπευτικό παράδειγμα του μοντέλου που χαρακτηρίζει το Κολλέγιο Ανατόλια: την αλληλεπίδραση του ελληνικού και αμερικανικού εκπαιδευτικού συστήματος. Ένας από τους πυλώνες αυτής της εκπαιδευτικής γέφυρας με τις ΗΠΑ αποτελεί και η συνεργασία του ACT με 40 Πανεπιστήμια και Κολλέγια των ΗΠΑ. Πρόσφατα ξεκίνησε αποκλειστική συνεργασία με το Kogod School of Business του American University στην Ουάσιγκτον, ένα από τα σημαντικότερα business schools της Αμερικής.

Στο ACT υλοποιούνται, επίσης, σημαντικές δράσεις ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας με τη στήριξη του The Hellenic Initiative από τις ΗΠΑ. Το πρόγραμμα Venture Garden περιλαμβάνει την εκπαίδευση μίας γενιάς νέων επιχειρηματιών από όλη την Ελλάδα και τη στήριξη νεοφυών επιχειρήσεων/start ups. Επίσης μέσω του Διαγωνισμού Επιχειρηματικών Ιδεών “John and Mary Papajohn” Business Plan Award που διοργανώνει το ACT και των χρηματικών επάθλων που προσφέρει ο ελληνικής καταγωγής επιχειρηματίας John Pappajohn, οι διαγωνιζόμενοι μπορούν να καθοδηγηθούν στα πρώτα τους βήματα και να μετατρέψουν την επιχειρηματική ιδέα τους σε πραγματικότητα.

To ACT προσφέρει επίσης ένα εκτεταμένο πρόγραμμα υποτροφιών με βάση όχι μόνο την οικονομική ανάγκη αλλά και τις επιδόσεις των υποψηφίων. Φέτος ο οργανισμός παρουσίασε νέα προγράμματα οικονομικής ενίσχυσης για αποφοίτους Λυκείων και Έλληνες φοιτητές που διαμένουν εκτός Θεσσαλονίκης.

Λίγα λόγια για το ACT
Το ACT – American College of Thessaloniki είναι ένα ιδιωτικό, μη κερδοσκοπικό εκπαιδευτικό ίδρυμα, μέλος του Κολλεγίου Ανατόλια, ενός από τους πιο σημαντικούς εκπαιδευτικούς οργανισμούς της Ελλάδας με προσφορά 128 ετών σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης.

Το ACT είναι αναγνωρισμένο στις ΗΠΑ από την Επιτροπή για Ιδρύματα Ανώτατης Εκπαίδευσης του New England Association of Schools and Colleges (NEASC), τον οργανισμό που πιστοποιεί μερικά από τα καλύτερα αμερικανικά πανεπιστήμια, όπως τα Harvard και Yale. Παράλληλα τα πτυχιακά προγράμματα του ACT έχουν και Ευρωπαϊκή πιστοποίηση μέσω του Open University της Μ. Βρετανίας.

To American College of Thessaloniki είναι επίσης αναγνωρισμένο ως «Κολλέγιο» από το Υπουργείο Παιδείας, καθώς πληροί τους όρους του Προεδρικού Διατάγματος (Π.Δ. 38/2010) που ρυθμίζει την αναγνώριση των επαγγελματικών δικαιωμάτων.

Το ολοκληρωμένο πρόγραμμα σπουδών του οδηγεί σε πτυχία Bachelor’s στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (4 ειδικότητες), στην Εφαρμοσμένη Πληροφορική (Business Computing), στις Διεθνείς Σχέσεις και στην Αγγλική Φιλολογία & Νέα Μέσα (2 ειδικότητες).

Το ACT προσφέρει επίσης ένα μεταπτυχιακό πρόγραμμα στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (MBA) με κατευθύνσεις στα Τραπεζικά και Χρηματοοικονομικά, στην Επιχειρηματικότητα, τη Διοίκηση, το Μάρκετινγκ και το Digital (Ψηφιακό) Μάρκετινγκ.

Emeis Magazine

Αφήστε μια απάντηση