20 χρόνια “Χαμόγελο του Παιδιού”

20 χρόνια “Χαμόγελο του Παιδιού”
Spread the love

mesogeios004_400x400-300x199Είκοσι χρόνια συμπλήρωσε φέτος το “Χαμόγελο του Παιδιού” που ξεκίνησε με μοναδικό του μέλημα να υλοποιήσει το όραμα του μικρού Ανδρέα Γιαννόπουλου. Η περιπέτεια υγείας του Ανδρέα Γιαννόπουλου ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 1995. Ο Ανδρέας, ένα ξεχωριστό 10χρονο παιδί, στη δύσκολη πορεία που ακολούθησε είχε σαν μέλημά του όλα τα παιδιά να έχουν όλα όσα ο ίδιος είχε απλόχερα: αγάπη, στοργή, ενδιαφέρον, σεβασμό! Κάτι που εξέφρασε στο ημερολόγιό του πριν φύγει από τη ζωή. Το όνειρο του 10χρονου Ανδρέα έγινε πραγματικότητα και σήμερα ο Οργανισμός «Το Χαμόγελο του Παιδιού» έχει ένα όραμα: το Χαμόγελο κάθε παιδιού! Η αποστολή του Συλλόγου  είναι  η υλοποίηση αποτελεσματικών και άμεσων δράσεων με στόχο την προστασία, την υγεία και την καλή διαβίωση των παιδιών ανεξάρτητα από εθνικότητα και θρήσκευμα. Αγάπη, αξιοπρέπεια, και ανιδιοτέλεια, ευελιξία, ισότητα, πρωτοπορία, σεβασμός, συμμετοχή, συνέπεια, συνεργασία αυτές είναι οι αξίες που χαρακτηρίζουν το έργο που επιτελείται από τους εκατοντάδες εθελοντές και εργαζομένους!

christmas_002_400x400-300x200«Το Χαμόγελο του Παιδιού» δεν έχει μεγάλους ευεργέτες. Στυλοβάτες του είναι οι πολίτες και οι εταιρείες, οι οποίοι εμπιστευόμενοι το έργο μας, το στηρίζουν έμπρακτα μέσω δωρεών και χορηγιών. Η κάθε προσφορά –οικονομική ή σε είδος- είναι ένας μικρός θησαυρός, που αξιοποιείται με απόλυτη υπευθυνότητα και σεβασμό γεγονός, που επικυρώνεται ετήσια από το σώμα ορκωτών ελεγκτών της Ernst & Young. Μάλιστα, σύμφωνα με τα απολογιστικά στοιχεία του προηγούμενου έτους, μόλις το 10% των εσόδων δαπανάται για τη διοικητική λειτουργία του Οργανισμού. Για κάθε 1 ευρώ που προσφέρετε στον Οργανισμό, τα 90 λεπτά αξιοποιούνται απευθείας στις δράσεις μας. Σήμερα, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» έχοντας αναγνωριστεί για το έργο που επιτελεί τόσο στην Ελλάδα όσο και διεθνώς, αναλαμβάνει πρωτοβουλίες, συσπειρώνει υγιείς δυνάμεις, και επιτυγχάνει να δίνει άμεσα λύσεις στα εκατοντάδες προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα παιδιά. Με όραμα το Χαμόγελο κάθε παιδιού ακολουθούμε την προτροπή του Ανδρέα: Ελάτε λοιπόν να βοηθήσουμε, αν ενωθούμε όλοι θα τα καταφέρουμε!

Το 20ετές έργο του Συλλόγου

 • Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή SOS 1056 για τα Παιδιά
 • Πανελλήνιο Κέντρο Άμεσης Κοινωνικής Επέμβασης (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Χανιά, Λάρισα)
 • Ευρωπαϊκή Γραμμή για τα Εξαφανισμένα παιδιά 116000
 • Συντονισμός και λειτουργία Amber Alert Hellas
 • 11 Σπίτια για Παιδιά θύματα κάθε μορφής κακοποίησης
 • 3 Σπίτια Ημερήσιας Φροντίδας
 • Πανελλαδική κάλυψη σοβαρών αιτημάτων για παιδιά με προβλήματα Υγείας
 • Πανελλαδική κάλυψη οικογενειών με προβλήματα διαβίωσης μέσω 9 Κέντρων Στήριξης
 • Καθημερινή Υποστήριξη νοσηλευόμενων παιδιών στα Νοσοκομεία Αθήνας, Θεσσαλονίκης & Πάτρας
 • Διακομιδές νεογνών και παιδιών πανελλαδικά μέσω Εξειδικευμένων Κινητών Ιατρικών Μονάδων (Κινητές Μονάδες Εντατικής Θεραπείας Νεογνών)
 •  Προληπτικές εξετάσεις χιλιάδων παιδιών πανελλαδικά μέσω του 1 Κινητού Πολυϊατρείου «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ» και 2 Κινητών Μονάδων
 • Παρεμβάσεις στα σχολεία πανελλαδικά μέσω Ομάδας Ψυχολόγων και Κοινωνικών Λειτουργών και άμεσα μέσω του 1ου Κινητού Εργαστηρίου Ενημέρωσης, Εκπαίδευσης & Τεχνολογίας «ΟΔΥΣΣΕΑΣ»
 • Παροχή άμεσης Υποστήριξης μέσω Κινητών Μονάδων Ψυχολογικής Υποστήριξης
 • Ενεργή συμμετοχή σε διεθνείς οργανισμούς. Ενδεικτικά: Ηνωμένα Έθνη, Διεθνές Κέντρο για τα Εξαφανισμένα και υπό Εκμετάλλευση παιδιά
 • Συντονισμός Κέντρου Νοτιοανατολικής Ευρώπης για τα Εξαφανισμένα και υπό Εκμετάλλευση παιδιά
 • Προεδρία Δ.Σ. Ευρωπαϊκού Δικτύου κατά του Σχολικού Εκφοβισμού
 • Σημαντικές διεθνείς πρωτοβουλίες και δράσεις ενάντια στο φαινόμενο της Εμπορίας Παιδιών (Child Trafficking).

Πως μπορείτε να συμμετέχετε στις δράσεις του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού»

proliptiki_patmos005_400x400-300x199«Το Χαμόγελο του Παιδιού» από δημιουργίας του βασίζεται στην αγάπη και στην προσφορά του κόσμου για να καλύψει τις ανάγκες που καθημερινά προκύπτουν και να πετύχει το μεγάλο του στόχο, να έχουν όλα τα παιδιά ένα χαμόγελο. Σε αυτήν την προσπάθεια μας πολύτιμοι αρωγοί είναι οι εθελοντές μας, που με τη δική τους προσφορά συμβάλλουν ουσιαστικά στη συνέχιση του έργου μας. Οι εθελοντές μας είναι εξίσου σημαντικοί με το εργατικό δυναμικό μας, καθώς απασχολούνται σε όλες μας τις δράσεις και καλύπτουν βασικές ανάγκες, που θα μπορούσαν να καλυφθούν από επαγγελματίας. Ανάλογα με τις υποχρεώσεις που προκύπτουν σε κάθε περίπτωση ενεργοποιούνται οι εθελοντές φυσικά πάντα σύμφωνα με τη διαθεσιμότητά και την επιθυμία τους. Εκτός από τις έκτακτες ανάγκες, που θα ζητηθεί η βοήθεια των εθελοντών, υπάρχουν και δράσεις που κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να έχει μια σταθερή παρουσία ανάλογα με το χρόνο που μπορεί να διαθέσει.

ΠΗΓΗ

Emeis Magazine

Αφήστε μια απάντηση