13ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πελοποννήσου “ΓΕΦΥΡΕΣ”

13ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πελοποννήσου “ΓΕΦΥΡΕΣ”
Spread the love

ΤΟ ΕΜΕΙΣ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΩΣ ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

13ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πελοποννήσου “ΓΕΦΥΡΕΣ

Λουτράκι 20-27 Νοεμβρίου 2022

Αγαπητoί κύριοι,

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να προσκαλέσουμε σε συνεργασία τους πολιτιστικούς φορείς και προσωπικότητες του Πολιτισμού να συμμετέχουν στο πρόγραμμα του 13ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πελοποννήσου “ΓΕΦΥΡΕΣ”, που είναι υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού και του Δήμου Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων.

Έχουμε την τιμή, ο σκηνοθέτης Θόδωρος Μαραγκός να είναι ο Πρόεδρος και η ηθοποιός Κατερίνα Χέλμη να είναι η Αντιπρόεδρος του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πελοποννήσου “ΓΕΦΥΡΕΣ”.

Το Φεστιβάλ ΓΕΦΥΡΕΣ φέτος προγραμματίζεται να γίνει στο Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο στο Λουτράκι 20-27 Νοεμβρίου, και συμπεριλαμβάνει προς το παρον τις παρακάτω εκδηλώσεις:

20-27 Νοεμβρίου

-Κινηματογραφικό Εργαστήρι Πήγασος – με εισηγήσεις διακεκριμένων κινηματογραφιστών για την δημιουργία μιας ταινίας μικρού μήκους που θα γυρισθεί κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ και θα προβληθεί στη τελετή απονομής βραβείων Χρυσός Πήγασος και λήξης του Φεστιβάλ.

-Εισήγηση στις Αρχές της Σκηνοθεσίας ο Θόδωρος Μαραγκός και της Υποκριτικής η Κατερίνα Χέλμη.

-Έκθεση φωτογραφίας από το Μουσείο Ραδιοφωνίας Θεσσαλονίκης και λειτουργία σταθμού από το χώρο του Φεστιβάλ ζωντανά με διεθνή και πανελλήνια μετάδοση μέσω διαδικτύου και συνεργαζόμενων ραδιοφωνικών σταθμών στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

20-27 Νοεμβρίου

Προβολές 60 περίπου ταινιών μικρού και μεγάλου μήκους διάρκειας 40 ωρών από την Eλλάδα και το εξωτερικό πρόσφατης παραγωγής με αγγλικούς και ελληνικούς υπότιτλους.

Κατηγορίες: Παγκόσμιος Κινηματογράφος, μαθητικός κινηματογράφος, μυθοπλασία, κινούμενα σχέδια, τεκμηρίωση.

Θέματα:περιβάλλον,πολιπολιτισμικά,πολιτιστικά,κοινωνικά, ανθρωπιστικά, ανθρώπινα δικαιώματα.

20 Νοεμβρίου – Κυριακή

-Επίσημη έναρξη του Φεστιβάλ με τη συμμετοχή της Φιλαρμονικής Ορχήστρας Λουτρακίου.

23 Νοεμβρίου – Τετάρτη

-Ημερίδα – Συμπόσιο “Οι γυναικοκτονίες στην σύχρονη εποχή – Ανθρώπινα Δικαιώματα και ο Ρόλος του Ελληνικού Συνδέσμου Ηνωμένων Εθνών”. Συντονίστρια : Αναστασία Βαλεντίνη Ρήγα, Γενική Γραμματέας Ελληνικού Συνδέσμου Ηνωμένων Εθνών, Καθηγήτρια Κοινωνικής Κλινικής Ψυχολογίας Πανεπιστημίου Κρήτης.

25 Νοεμβρίου – Παρασκευή

Πρόσκληση σχολείων και κοινού

Ημερίδα «Η ανάγκη προστασίας του νερού και ο ρόλος του βιο-πρεσβευτή»

Συμμετοχή: Ολυμπιάδα για το Νερό (Υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου) – Το Ολυμπιακό πνεύμα είναι οδηγός και η αρχαία ελληνική γραμματεία η βάση.

27 Νοεμβρίου – Κυριακή

-Τελετή Λήξης – Βραβεία “Χρυσός Πήγασος”

-Συναυλία

–Bράβευση διακεκριμένης προσωπικότητας από τον χώρο του Κινηματογράφου.

Το Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Πελοποννήσου «ΓΕΦΥΡΕΣ» ιδρύθηκε το 2008 στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για τα 150 χρόνια από την ίδρυση της πόλης της Κορίνθου. Η διοργάνωση πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών και υλοποιήθηκε σε συνεργασία με το Πνευματικό Κέντρο της Κορίνθου. Από τότε διοργανώνεται από την Εταιρεία Πολιτισμού Cine@Art και την παραγωγό και σκηνοθέτρια Πέτρα Τερζή.

Πιστοποίηση

Το Φεστιβάλ “ΓΕΦΥΡΕΣ” έχει διακριθεί με την ευρωπαϊκή αναγνώριση EFFE Label, με το σήμα αυτό να αποτελεί την ευρωπαϊκή σφραγίδα ποιότητας αξιοσημείωτων φεστιβάλ τέχνης, που χαρακτηρίζονται από τη προσφορά στο πεδίο των τεχνών, τη συμβολή στην τοπική κοινότητα και το ανοιχτό διεθνές προφίλ τους.Το EFFE Label,είναι μια πιστοποίηση που απονέμεται ύστερα από έλεγχο διεθνών εμπειρογνωμόνων σε φεστιβάλ που πληρούν συγκεκριμένες σταθερές ποιότητας. Το Φεστιβάλ “ΓΕΦΥΡΕΣ” είναι μέλος της κοινότητας EFFE Festivals (Europe for Festivals-Festivals for Europe), μια πρωτοβουλία του European Festivals Association (EFA) και υποστηρίζεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο.Αποτελείται από τα φεστιβάλ που ξεχωρίζουν για την καλλιτεχνική ποιότητα και έχουν σημαντικό αντίκτυπο σε τοπικό, εθνικό και διεθνές επίπεδο.

Το 2021 το Φεστιβάλ έγινε στην Αρχαία Κόρινθο, λαμβάνοντας υπόψη τα δεδομένα για κοινωνική αποστασιοποίηση, με προβολές ταινιών, συναυλία και τη διεξαγωγή των βραβείων Χρυσός Πήγασος, στο Πολιτιστικό Κέντρο Αναστασία Κεφάλα, σε συνεργασία με το Πολιτιστικό Σύλλογο “Ο Απόλλων”, την περίοδο από τις 28 Αυγούστου μέχρι τις 5 Σεπτεμβρίου. Τιμήθηκαν οι Έλληνες ηθοποιοί Κατερίνα Χέλμη, Χάρης Ρώμας, Γεωργία Ζώη και ο σκηνοθέτης Θόδωρος Μαραγκός.

Η Ιταλική Πρεσβεία στην Αθήνα έκανε δεξίωση στις 8/12/21 για την τιμητική διάκριση που εδόθη στην ιταλική ταινία μεγάλου μήκους “Το δικαίωμα στην Ευτυχία” του Claudio Rossi Massimi όπου παρευρέθηκε πλήθος προσωπικοτήτων.

Στόχοι

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πελοποννήσου “Γέφυρες” στοχεύει με την πάροδο των χρόνων:

α) στην προώθηση και στήριξη Ελλήνων νέων σκηνοθετών, συγγραφέων και καλλιτεχνών,

β) στη δημιουργία ενός σημαντικού ετήσιου ραντεβού συνάντησης Ελλήνων και διεθνών κινηματογραφιστών, σινεφίλ, της τοπικής κοινωνίας και άλλων πολιτιστικών φορέων, διάρκειας μιας εβδομάδας,

γ) στην ανάδειξη της ευρύτερης περιοχής της διεξαγωγής του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πελοποννήσου “Γέφυρες” ως ένα νέο κινηματογραφικό ταξιδιωτικό προορισμό,

δ) στη μετατροπή της περιοχής της φιλοξενίας του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πελοποννήσου “Γέφυρες” σε περιφερειακό πολιτιστικό κι εκπαιδευτικό κέντρο κι ένα σημαντικό χώρο τουριστικής προβολής της Ελλάδος,

ε) στη δημιουργία CITY BRAND για την πόλη που κατ’ επανάληψη θα φιλοξενήσει το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πελοποννήσου “ΓΕΦΥΡΕΣ” με απώτερο στόχο την καλύτερη δυνατή προβολή της πανελληνίως και στο εξωτερικό,

στ) στην ανάπτυξη του εγχώριου τουρισμού και

ζ) στην προώθηση του Eλληνικού πολιτισμού.

Η προβολή της διοργάνωσης για το 13ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου “ΓΕΦΥΡΕΣ” θα εχει μεγάλη απήχηση μέσω από τους χορηγούς επικοινωνίας που θα ανακοινωθούν αργότερα.

Αναμένουμε τις εισηγήσεις σας για την συμμετοχή σας στο επίσημο προγραμμα του Φεστιβάλ.

Με εκτίμηση,

Πέτρα Τερζή

Ιδρύτρια Φεστιβάλ ΓΕΦΥΡΕΣ

Σκηνοθέτρια, Παραγωγός

Εταιρεία Πολιτισμού Cine@Art

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΝΝΑΒΟΣ

ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ HELLENIC MEDIA GROUP CyberJournalist, ΜΕΛΟΣ Ε.ΔΗ.Π.Η.Τ. (ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ &ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ Volunteer Fire Brigade N. Voutzas - Provalinthos Volunteer Fire Brigade 3B VOULAS EΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ Πανελληνιο Σωματειο Ασφαλειας Προσωπων Υποδομων Χρηματαποστολων Ο Οδυσσεας Υπεύθυνος στρατηγικού σχεδιασμού Social media στην εταιρεία Olympiada for H2o.com

Αφήστε μια απάντηση