ΤΙΜΗΘΗΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥ Ο ΠΟΛΥΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟΣ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΕΡ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΟΥΤΡΟΥΜΑΝΟΣ ΣΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ

ΤΙΜΗΘΗΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥ Ο ΠΟΛΥΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟΣ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΕΡ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΟΥΤΡΟΥΜΑΝΟΣ ΣΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ
Spread the love

Ο βραβευμένος φωτορεπόρτερ Βασίλειος Κουτρουμάνος και Πρόεδρος της Ένωσης Φωτοειδησεογράφων μίλησε στο Διεθνές Συνέδριο της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων που πραγματοποιήθηκε στην Ερέτρια στις 29/10/2022. Η Ένωση Ευρωπαίων Δημοσιογράφων γιόρτασε τα 60 χρόνια του Διεθνούς Τμήματος και τα 40 χρόνια του Ελληνικού Τμήματος.

Το θέμα της ομιλίας του αφορούσε την Μαριούπολη της Ουκρανίας όπου έκανε αμέτρητες αποστολές. Αναφέρθηκε στον μακραίωνο Ελληνισμό της περιοχής και τις διώξεις που υπέστησαν οι Έλληνες. Μοιράστηκε με τους συναδέλφους του τις εμπειρίες του και τις εντυπώσεις του και τόνισε ότι ο πόλεμος επέφερε πολλά δεινά στην Ουκρανία. Επίσης, μίλησε για την έκθεση του με τις φωτογραφίες από την Ουκρανία με τίτλο: «Η Ειρηνική Μαριούπολη των Ελλήνων», η οποία φιλοξενήθηκε στο χώρο του συνεδρίου και εντυπωσίασε τους δημοσιογράφους από 15 Ευρωπαϊκές χώρες.

Δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην δημιουργία της σχολικής βιβλιοθήκης στο χωριό Σαρτανά της Μαριούπολης, που έγινε με δική του πρωτοβουλία. Αξίζει να σημειωθεί η αναφορά του στην δημοσιογράφο Λένα Παρασκευά του Star TV Κεντρικής Ελλάδας η οποία τον είχε προβάλλει και στηρίξει κατά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016 στη Βραζιλία όταν φωτογράφισε τον Ολυμπιονίκη Λευτέρη Πετρούνια.

Η ομιλία του τελείωσε με την παρουσίαση των 28 διαβατηρίων του με τις θεωρήσεις (visa) από πάνω από 100 χώρες στις 5 Ηπείρους που έχει επισκεφτεί κατά τη διάρκεια της καριέρας του. Ήταν μια ομιλία πραγματικά συναισθηματικά φορτισμένη, καθώς εξέφρασε βιωματικές εμπειρίες από τις αποστολές στις οποίες συμμετείχε και για τις οποίες βραβεύτηκε.

Μετά το πέρας της ομιλίας του, η Πρόεδρος της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων, κα Σάγια Τσαουσίδου τίμησε την πολυετή προσφορά του με μια τιμητική πλακέτα δείχνοντας και την εκτίμηση που του έχει.

Στο πάνελ όπου μίλησε ο Βασίλης Κουτρουμάνος συντονιστής ήταν ο Παναγιώτης Σφαέλος, Γενικός Γραμματέας του Ελληνικού Τμήματος της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων. Στο ίδιο πάνελ ήταν και ο Khoa Le Δημοσιογράφος και ιδρυτής της ειδησεογραφικής ιστοσελίδας www.thoibao.de, καθώς και ο Tibor Macac, Αντιπρόεδρος της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων.

Την ομιλία και βράβευση παρακολούθησαν ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός, η Υφυπουργός Μετανάστευσης κα Σοφία Βούλτεψη και η Πρώην Γενική Γραμματέας αντί-εγκληματικής πολιτικής, κα Σοφία Νικολάου.

Τη βιντεοσκόπηση της όλης ομιλίας επιμελήθηκαν με πλήρη αρτιότητα τα νέα μέλη της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων, Αθανάσιος Σκούρας, Γιάννης Φωτόπουλος και Γιώργος Φωτόπουλος. Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει και στον Θεόδωρο Γιαννόπουλο, Πτυχιούχο Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών και ταλαντούχο νέο ο οποίος έκανε όλη τη μετάφραση των ομιλιών.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΝΝΑΒΟΣ

ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ HELLENIC MEDIA GROUP CyberJournalist, ΜΕΛΟΣ Ε.ΔΗ.Π.Η.Τ. (ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ &ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ Volunteer Fire Brigade N. Voutzas - Provalinthos Volunteer Fire Brigade 3B VOULAS EΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ Πανελληνιο Σωματειο Ασφαλειας Προσωπων Υποδομων Χρηματαποστολων Ο Οδυσσεας Υπεύθυνος στρατηγικού σχεδιασμού Social media στην εταιρεία Olympiada for H2o.com

Αφήστε μια απάντηση