Ράλλυ Αιγαίου: Οι ιστιοπλόοι ανανέωσαν το ραντεβού για την επετειακή διοργάνωση του 2023

Ράλλυ Αιγαίου: Οι ιστιοπλόοι ανανέωσαν το ραντεβού για την επετειακή διοργάνωση του 2023
Spread the love

Με την Τελετή Απονομής των κυπέλλων και των διακρίσεων ολοκληρώθηκε στη Ναυτική Διοίκηση Αιγαίου η διοργάνωση του 59ου Ράλλυ Αιγαίου. Μπροστά από το Μνημείο του Θεμιστοκλή βραβεύτηκαν τα κορυφαία πληρώματα του ιστορικού θεσμού του Πανελληνίου Ομίλου Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης.

Οι ιστιοπλόοι αντάλλαξαν απόψεις για τον αγώνα και ανανέωσαν το ραντεβού τους για το επετειακό 60ο Ράλλυ Αιγαίου. Το «παρών» στην εκδήλωση έδωσαν ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Κώστας Κατσαφάδος και η βουλευτής Κυκλάδων Κατερίνα Μονογυιού και η ηγεσία του Πολεμικού Ναυτικού και του Λιμενικού Σώματος

«Ακόμα μία διοργάνωση ολοκληρώθηκε και είμαστε ικανοποιημένοι που, παρά τις κοινωνικές δυσκολίες, τα καταφέραμε. Ευελπιστώ ότι η επόμενη χρονιά θα είναι καλύτερη και το Επετειακό 60ο Ράλλυ Αιγαίου θα αποτελέσει γιορτή για τον χώρο της ιστιοπλοΐας ανοικτής θαλάσσης», υπογράμμισε ο πρόεδρος του Π.Ο.Ι.Α.Θ. Ιωάννης Μαραγκουδάκης.  

Κατά τη διάρκεια της Τελετής βραβεύτηκε για τη συμμετοχή του σε 40 Ράλλυ Αιγαίου ο 92χρονος ιστιοπλόος Στέλιος Μπόνας, ο οποίος ως αθλητής τριγώνου είχε αγωνιστεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Μελβούρνης. Επίσης τιμήθηκαν ο δημοσιογράφος Τίτος Αθανασιάδης και ο γλύπτης Νίκο Γεωργίου για τη συνεισφορά τους στη διοργάνωση.

Στον πανέμορφο περιβάλλοντα χώρο της Ναυτικής Διοίκησης Αιγαίου οι ιστιοπλόοι είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν για τις ιδιαιτερότητες του αγώνα, να ανταλλάξουν απόψεις για τον χώρο της ανοικτής θαλάσσης και να θυμηθούν ιστορίες τόσο από το εφετινό όσο και από παλαιότερα Ράλλυ Αιγαίου. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, παρουσιάστηκε και η καλύτερη από τις ζωγραφιές που ζωγράφισαν τα πληρώματα στη Βολισσό της Χίου και, στη συνέχεια, ψηφίστηκαν από το κοινό μέσα από τις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης της διοργάνωσης. Νικητής ήταν ο υποπλοίαρχος μηχανικός Εμμανουήλ Νασιούλας Π.Ν., ο οποίος είναι Α΄ μηχανικός στο Πλοίο Γενικής Υποστήριξης «Άτλας Ι». Το Π.Γ.Υ. συνόδεψε το στόλο των σκαφών της διοργάνωσης. Η ζωγραφιά που επελέγη θα αποτυπωθεί στο επετειακό μπλουζάκι του 60ου Ράλλυ Αιγαίου.

«Θα ήθελα να δώσω συγχαρητήρια στον Πανελλήνιο Όμιλο Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης για τη διεξαγωγή ενός ακόμη Ράλλυ Αιγαίου. Πρόκειται για μία από τις μακροβιότερες διοργανώσεις στη χώρα μας. Επίσης, συγχαρητήρια στους νικητές του αγώνα», υπογράμμισε ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Κώστας Κατσαφάδος.

Στην ιστορία του Ράλλυ Αιγαίου στάθηκε η βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας Κατερίνα Μονογυιού: « Η διοργάνωση του Π.Ο.Ι.Α.Θ. επί 59 χρόνια ταξιδεύει στο Αιγαίο μας και στηρίζει τις τοπικές οικονομίες των νησιών μας. Θα ευχηθώ να συνεχίσει με ούριους ανέμους την ιστορία της ». Ο Δημήτρης Ζαρογιάννης εκπρόσωπος της χορηγού εταιρείας JOTUN, που παρευρέθηκε στην απονομή επάθλων δήλωσε, «  Άλλο ένα Ράλλυ Αιγαίου ολοκληρώθηκε με επιτυχία και εμείς σαν χορηγός είμαστε περήφανοι, αφού οι αξίες που πρεσβεύουμε στην εταιρεία ( loyalty, care, respect and boldness ) βρίσκουν πρόσφορο έδαφος και εφαρμόζονται τόσο από τα πληρώματα των σκαφών του αγώνα, όσο και από τους διοργανωτές που με περίσσιο ζήλο καταφέρνουν το Ράλλυ Αιγαίου να παίρνει την θέση που του αξίζει στο βάθρο της Ελληνικής ιστιοπλοΐας. Θέλω να πιστεύω ότι η εταιρεία μας θα καταφέρει να είναι παρούσα και στο επετειακό 60ο Ράλλυ Αιγαίου του 2023 και μάλιστα αυτή την φορά να έχει και ενεργή συμμετοχή με δικό της πλήρωμα ».

Συγχαρητήρια στους ιστιοπλόους του «PEGA» της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων για την πρωτιά αλλά και σε όλους τους αγωνιζόμενους για την προσπάθεια που κατέβαλλαν».

Το 59ο Ράλλυ Αιγαίου ήταν αφιερωμένο στη Μνήμη της «Σφαγής της Χίου» (1822)

Συνδιοργανωτές του 59ου Ράλλυ Αιγαίου που διεξάγεται με την υποστήριξη του Πολεμικού Ναυτικού, είναι η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και ο Δήμος Χίου. Συνεργαζόμενοι Όμιλοι είναι ο Ναυτικός Όμιλος Χίου και o Ναυτικός Αθλητικός Όμιλος Λαυρεωτικής. Χορηγός του αγώνα για έκτη συνεχόμενη χρονιά, είναι η πολυεθνική εταιρεία χρωμάτων JOTUN, ενώ υποστηρικτές οι εταιρείες, D. KORONAKIS S.A. ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές σχοινιών και αλυσίδων για την ναυτιλία, η εταιρεία τεχνικής υποστήριξης σε ποντοπόρα πλοία TECHNAVA S.A., η Olympic Marine στο Λαύριο, η μπύρα ΝΗΣΟΣ από την Τήνο και το φυσικό μεταλλικό νερό ΖΑΓΟΡΙ. Χορηγοί επικοινωνίας είναι ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΙ, η εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, η αθλητική εφημερίδα SPORTIME και ο ιστότοπος της ομογένειας HDNΝΥ. Υποστηρικτής τεχνολογίας είναι για μία ακόμα χρονιά η εταιρεία G4S. Όλες οι ενέργειες για την προστασία του περιβάλλοντος θα γίνουν σύμφωνα με το slogan του ΠΟΙΑΘ « Να Σώσουμε Τις Θάλασσές Μας » και την συνεργασία της ¨Ελληνικής Ένωση Προστασίας του Θαλάσσιου Περιβάλλοντος (HELMEPA).

ΠΗΓΗ https://hellenicmediagroup.com/aegean-rally-the-sailors-renewed-the-appointment-for-the-anniversary-event-of-2023/

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΝΝΑΒΟΣ

ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ HELLENIC MEDIA GROUP CyberJournalist, ΜΕΛΟΣ Ε.ΔΗ.Π.Η.Τ. (ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ &ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ Volunteer Fire Brigade N. Voutzas - Provalinthos Volunteer Fire Brigade 3B VOULAS EΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ Πανελληνιο Σωματειο Ασφαλειας Προσωπων Υποδομων Χρηματαποστολων Ο Οδυσσεας Υπεύθυνος στρατηγικού σχεδιασμού Social media στην εταιρεία Olympiada for H2o.com

Αφήστε μια απάντηση