«Η Ζωή Ξανά»

«Η Ζωή Ξανά»
Spread the love

εξωφυλλο anthiΗ γνώση της ζωής είναι ο μεγάλος έρωτας, από τη στιγμή που θα σε βρει θα ζήσεις τη ζωή ξανά…. Αυτό είναι το κεντρικό νόημα της νουβέλας των 200 σελίδων από τις εκδόσεις Λεξίτυπον, με συγγραφέα τη Μαρία Σ. Άνθη.

Πρόκειται για ένα έργο, γραμμένο για τους νέους που αντιμετωπίζουν την αβεβαιότητα της απρόσωπης σχέσης, της σύγχρονης εποχής, την έλλειψη ουσιαστικής επικοινωνίας, τις αναζητήσεις για τον έρωτα, το νόημα μιας αλήθειας που όμως στο τέλος το μέλλον θα είναι και πάλι άγνωστο.

Με την κατάκτηση του έρωτα η ηρωίδα του βιβλίου, η Αναστασία, μια απλή γραφίστρια, βρίσκει στο τέλος ό,τι έχασε. Ο Μισέλ ζώντας την δήθεν ζωή με τα χρήματα, τα ταξίδια και τους διάφορους τίτλους, συγκρούεται με το νέο του εαυτό τον αληθινό, τον άνθρωπο θεραπευτή, που αφήνει τη μοναξιά του για να γυρίσει πίσω στην αγαπημένη του. Όλοι οι ήρωες του βιβλίου βλέπουν δύο όψεις της στιγμής, αλλάζουν συμπεριφορές καθώς τα γεγονότα τους παρασύρουν σε κόσμους πλαστούς, ρευστούς, με αναπάντεχα συμβάντα που στην ουσία «σκάβουν» και σκιαγραφούν τους χαρακτήρες τους.

Η πλοκή της ιστορίας αυτής εξελίσσεται μεταξύ πραγματικών και φανταστικών γεγονότων, τα πρόσωπα άλλοτε φανταστικά και άλλοτε πραγματικά δίνουν ένα άρωμα ουσίας και μιλούν στον αναγνώστη για την ευτυχία που είναι η ζωή ξανά. Να ξαναγεννηθείς, να ξαναζήσεις.

 

 

 

«Η Ζωή Ξανά»
Μαρία Σ. Άνθη
Εκδόσεις  Λεξίτυπον

Emeis Magazine

Αφήστε μια απάντηση