Home / Special Features / Κρεατόπιτα του βοσκού

Κρεατόπιτα του βοσκού

foto_pita_me_arni_poy_perissepse_1

ΥΛΙΚΑ

1 κιλό άπαχο κρέας μοσχαρίσιο
3 σκελ. σκόρδο ψιλοκομμένες
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
600 γρ  ντομάτες
150 ml  ελαιόλαδο
100 γρ.φέτα
100 γρ.ρύζι νυχάκι
2 αυγά
5 γρ Αλάτι
2 γρ πιπέρι
2 γρ κανέλα
1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1/2 ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
1/2 ματσάκι  κόλιαντρο ψιλοκομμένο
1/2 ματσάκι καυκαλήθρες ψιλοκομμένες

Για το χειροποίητο φύλλο:

350 ml λευκό κρασί ξηρό
700 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις  
150 ml ελαιόλαδο 
150 ml ελαιόλαδο
1 αυγό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για του φύλλου αναμειγνύουμε τα υλικά, ζυμώνουμε και στη συνέχεια αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 1.30 ώρα. Ανοίγουμε με τον πλάστη τα 2 φύλλα, προς την ίδια κατεύθυνση. (Εφόσον μας πιέζει ο χρόνος μπορούμε να αντικαταστήσουμε το χειροποίητο φύλλο με φύλλο νωπό ή κατεψυγμένο του εμπορίου.)

Κόβουμε το κρέας σε λωρίδες και μετά σε μικρά κυβάκια.  Σε μια λεκάνη χτυπάμε τα 2 αυγά με το σύρμα και προσθέτουμε τον δυόσμο, τον  μαϊντανό, τις  καυκαλήθρες, το κόλιαντρο και το κρέας. Ρίχνουμε λίγη κανέλα τριμμένη, αλάτι, πιπέρι, το σκόρδο, το κρεμμύδι, τις ντομάτες, το ελαιόλαδο, τη φέτα και ανακατεύουμε με τα χέρια. Προσθέτουμε το ρύζι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.

Αλείφουμε με ελαιόλαδο τον πάτο του ταψιού, στρώνουμε το φύλλο και απλώνουμε το μίγμα. Από πάνω τοποθετούμε το δεύτερο φύλλο. Αλείφουμε με λάδι τις άκρες για να κολλήσουν τα φύλλα, καθώς και όλη την επιφάνεια. Με ένα καλαμάκι του σουβλάκι δημιουργούμε τρύπες και με ένα μαχαίρι χαράζουμε ελαφρώς.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 ο C  για μία 1.30 ώρα. Σκεπάζουμε με λαδόκολλα ή αλουμινόχαρτο, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 160 ο C και αφήνουμε την κρεατόπιτα να σιγοψηθεί για άλλα 15 λεπτά.

Χρόνος Προετοιμασίας: 25 λετπά

Χρόνος Ψησίματος: 1 ώρα & 45 λεπτά

 

Καλή όρεξη!

Σχόλια

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του emeis, στέλνοντας φωτογραφίες, video, καταγγελία ή ένα μήνυμα στο email info@emeis.gr